Son dakika... Çin`den ABD`ye flaş `Filistin` çağrısı!

Son dakika... Çin`den ABD`ye flaş `Filistin` çağrısı!

Gelen son dakika haberine göre, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin sorununun çözümü için ABD`ye Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine destek vermesi çağrısında bulundu.

 

BM Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasında giderek yükselen tansiyon ve İsrail`in Gazze`ye yönelik hava saldırılarını görüşmek için 3. kez toplandı. 

BM Güvenlik Konseyi mayıs ayı dönem başkanlığını yürüten Çin`in Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin gerginliğinin tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkati çekerek uluslararası toplumu derhal hareket etmeye çağırdı. 

Çin`in sivillere yönelik saldırıları kınadığını belirten Vang, İsrail ve Filistin`e ilk olarak ateşkes ve şiddete son vermeleri teklifinde bulundu. 

ABD`yi BM Güvenlik Konseyinin sorunun çözümüne yönelik çabalarını engellemekle suçlayan Vang, "ABD`ye adil bir tutum sergileme ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. ABD, gerginliğin azaltılması, güvenin tesis edilmesi ve siyasi çözüm için uluslararası toplumla birlikte BM Güvenlik Konseyine destek vermeli." dedi.