İngiltere`de yaşayan her 10 AB vatandaşından biri ayrılmayı düşünüyor!

İngiltere`de yaşayan her 10 AB vatandaşından biri ayrılmayı düşünüyor!

İngiltere`de yaşayan her 10 Avrupa Birliği (AB) vatandaşından birinin, 30 Haziran`dan sonra bu ülkeden ayrılmayı düşündüğü iddia edildi. Ankete katılan, İngiltere`nin kuzeydoğu ve güneydoğusundaki 45-74 yaş arası, 50 bin sterlinden fazla kazanan Alman, Fr

 

AB vatandaşlarının İngiltere`de yaşama ve çalışma haklarının yanı sıra kamu ve sağlık hizmetlerine erişimlerini korumak için Brexit anlaşması kapsamında kurulan Vatandaş Hakları Sözleşmeleri için Bağımsız İzleme Otoritesi`nin (IMA) yaptığı ankete göre, bu kişilerin İngiltere`den ayrılmayı düşünmesinin sebepleri arasında, ülkenin Brexit sonrası daha az misafirperver hale gelmesi ve hükümete olan inanç eksikliği yer alıyor. 

Ankete katılan, İngiltere`nin kuzeydoğu ve güneydoğusundaki 45-74 yaş arası, 50 bin sterlinden fazla kazanan Alman, Fransız ve İspanyol erkekler, ayrılma olasılıklarının en yüksek olduğunu söyleyenler arasında yer alıyor. 

Öte yandan, Galler`de bulunan ve yılda 30 bin sterlinden az kazanan 16-24 yaş arası Norveçli, Litvanyalı ve Portekizli kadınların İngiltere`den ayrılacağını söyleme olasılıkları en düşük grup oldukları belirtildi. 

IMA Yönetim Kurulu Başkanı Kathryn Chamberlain, ankete ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk anketimizi yaptık çünkü Brexit`ten bu yana İngiltere ve Cebelitarık`ta yaşayan AB vatandaşlarının deneyimlerini anlama konusunda istekliydik." ifadesini kullandı.

AB vatandaşlarının Brexit`ten sonra İngiltere`de yasal olarak kalma hakkı olan "yerleşik statü" başvurusu için son tarih 30 Haziran olarak belirlenmişti. 

İngiltere İçişleri Bakanlığı`nın son verilerine göre, 5,42 milyon kişi yerleşik statü için başvuruda bulundu, ancak 30 Nisan itibarıyla hala 300 bin kişinin başvurusu birikmiş durumda.



İngiltere`de yaşayan her 10 AB vatandaşından biri ayrılmayı düşünüyor!
Anahtar Kelimeler:
24.2°