İsrail`in Filistinlilere yönelik saldırıları İstanbul`da protesto edildi

İsrail`in Filistinlilere yönelik saldırıları İstanbul`da protesto edildi

İsrail`in Mescid-i Aksa ve Gazze`ye yönelik saldırıları, İsrail`in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının çağrısıyla Fatih`te Vatan Caddesi`nde araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar, İsrail`in İstanbul Başkonsolosluğuna doğru harekete geçti. İsrail`in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösteren vatandaşlar, taşıdıkları Filistin ve Türk bayraklarıyla konsolosluk önünde toplandı. Gruptakiler sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı.

Burada grup adına konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, gösterilere Türkiye?nin dört bir yanından destek geldiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hükümet kurmazsa eğer hırsız olduğu için hapislere girecek. Fanatik Yahudi grupları ikna etti, fanatik Yahudi gruplar şu anda Netanyahu ile beraber hareket ediyor. İşte bu çerçevede, buradaki sorunları artırınca `yer yüzündeki Yahudi düşmanlığı artacak ve Yahudiler de şirketlerini bırakacak, mezarlarını bırakacak, şu anda işgal edilmiş Filistin topraklarına gelecek` diye plan yapıyor. Ama şunu hesap etmedi. Artık Müslümanlar da çok akıllı, çok güçlü. Müslümanların silahı da var, yüreği de var, gücü de bileği de var. Bakın Yahudiler giremedi Mescid-i Aksa`ya, geri çekildiler. Zaferiniz kutlu olsun, bu meydanda bir zafer kazandınız, destek verdiniz, Müslümanları sevindirdiniz."

Grup, protestonun ardından bölgeden ayrıldı.



İsrail`in Filistinlilere yönelik saldırıları İstanbul`da protesto edildi
Anahtar Kelimeler:
24.2°