Son Dakika Gazze`den İsrail tarafına yapılan roket saldırılarında 2 İsrailli sivil hayatını kaybetti

Son Dakika Gazze`den İsrail tarafına yapılan roket saldırılarında 2 İsrailli sivil hayatını kaybetti

İsrail ve Filistin arasında tırmanan gerilimde son olarak Gazze`den İsrail`in Liman kendi Ashdod`a atılan füzenin şehir merkezine düşmesi sonucu 2 İsrailli hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda 8 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Öte yandan İsrail ordusunu

İsrail`in Filistin`e yönelik zulmü devam ederken, Filistin tarafından da İsrail`e karşılık gelmeye başladı.

GERGİNLİK TIRMANIYOR

İsrail`in Müslümanların kutsal olarak gördükleri Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırıların ardından tansiyon yükseliyor. Son olarak Mescid-i Aksa`yı yakan İsrail güçleri, Filistinlilere de orantısız güç uygulamıştı. İsrail tarafından Filistinlilere yönelik acımasız uygulamaların ardı arkası kesilmezken, İsrail tarafından dün gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

HAMAS, İSRAİL`İ VURDU: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim tırmanarak devam ederken, Gazze tarafından İsrail`e karşılık geldi. Filistin cephesinden İsrail`in Liman kendi Ashdod`a atılan füzenin şehir merkezine düşmesi sonucunda 2 İsrailli hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Ayrıca, Hamas Hareketi`nin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları İsrail`i 137 roketle hedef aldıklarını duyurdu.

İSRAİL KATLAMINDA ÖLÜ SAYISI 28`E YÜKSELDİ

Gazze Şeridi`ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs`te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi`nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00`e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah`tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail`e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi`ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun saldırılarında 10`u çocuk, 1`i kadın 28 Filistinli ölmüş, 152 kişi yaralanmıştı.



Son Dakika Gazze`den İsrail tarafına yapılan roket saldırılarında 2 İsrailli sivil hayatını kaybetti
Anahtar Kelimeler:
24.2°