Türkiye, İsrail Enerji Bakanı`na yaptığı daveti geri çekti

Türkiye, İsrail Enerji Bakanı`na yaptığı daveti geri çekti

İsrail`in Mescid-i Aksa`da Filistinlilere yönelik zulmü devam ederken, Türkiye`den olaylara karşı yeni bir adım geldi. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz`e daha önceden gönderilen Antalya Diplomasi Forumu davetinin geri çekildiği öğrenildi.

İsrail`in Filistinlilere yönelik zulmü devam ederken, başta Türkiye olmak üzere dünyadaki Müslümanlardan da İsrail`in uygulamalarına tepki sürüyor. Son olarak İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 28 Filistinli hayatını kaybetmişti. Mescid-i Aksa`da gerilim sürerken, Türkiye`den İsrail`e yönelik bir iptal kararı geldi.

TÜRKİYE DAVETİNİ GERİ ÇEKTİ

Türkiye`nin Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde düzenlenecek bir etkinliğe katılması için İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz`e daha önce gönderdiği daveti geri çektiği bildirildi.

TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİ İLETTİ

Antalya Diplomasi Forumu davetinin geri çekilme kararının Türkiye`nin Tel Aviv Büyükelçiliği vasıtasıyla İsrail tarafına iletildiği öğrenildi.

Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından iletilen notta davetin iptaline gerekçe olarak son dönemde İsrail`in Filistinlilere yönelik artan ihlal ve saldırıları gerekçe verildi. Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran`da gerçekleşecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı