Tarih: 12.05.2021 00:09

ABD sahadan sıcak gelişmeyi paylaştı: Yüzde 6 ile 12 arası tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Biden`ın 11 Eylül saldırılarının yıl dönümüne kadar Afganistan`daki tüm Amerikan askerlerini çekme kararının ardından nisanın son haftasında başlayan çekilme faaliyetleri devam ediyor.

CENTCOM`dan çekilmeye ilişkin yapılan açıklamada "Başkan`ın kararından beri, ABD yaklaşık 104 adet C-17 yükü kadar malzemeyi Afganistan`dan çıkardı ve Savunma Lojistik Ajansına imha edilmek üzere 1800 parça ekipman teslim edildi." ifadelerine yer verildi.

ABD`nin daha önce Afganistan`daki bir askeri tesisi Afgan Ulusal Ordusuna teslim ettiği belirtilen açıklamada, "Merkez Kuvvetler Komutanlığı çekilmenin yüzde 6 ile 12 arasında tamamlandığını tahmin ediyor." denildi.

ABD yönetimi 29 Şubat 2020`de Taliban ile anlaşmaya varmış ve 1 Mayıs 2021`de Taliban`la Afganistan`dan tamamen çekileceği konusunda mutabık kalmıştı.

Ancak Başkan Joe Biden yönetimi 1 Mayıs`tan başlamak üzere 11 Eylül`e kadar tamamen çekilmiş olacaklarını açıklamıştı.

Çekilme süreci nisanın son haftasında başlamış ve CENTCOM 4 Mayıs`ta 60 C-17 uçağı dolusu malzemenin çekildiğini, 1300 parça malzemenin imha edilmek üzere Savunma Lojistik Ajansına teslim edildiğini açıklamıştı.

Komutanlık çekilen asker sayısını henüz resmi olarak açıklamıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —