Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Mescid-i Aksa için kritik görüşmeler

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Mescid-i Aksa için kritik görüşmeler

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail`in Mescid-i Aksa`ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail`in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarının muhatabının esasında bütün Müslümanlar olduğuna işaret ederek, bu saldırıları ve zulmü durdurmak için Türkiye ve Ürdün`ün birlikte çalışmasının önemli olduğunu vurguladı.

KUVEYT EMİRİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail`in Mescid-i Aksa`ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail`in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik alçakça saldırılarının durdurulması, uluslararası camianın bu saldırılara güçlü ve caydırıcı bir tepki vermesi ve Filistin`e destek olunması için Türkiye ve Kuveyt`in birlikte çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.

 

İlgili Haber Son dakika haberi: İsrail Meclisi boşaltıldı! Gazze`deki hava saldırısında can kayıpları artıyor... İlgili Haber Son dakika! Meclis`ten İsrail`e ortak kınama

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Mescid-i Aksa için kritik görüşmeler
Anahtar Kelimeler: mescidi aksa
24.2°