Son dakika.. İsrail askerlerinden Filistinli protestoculara müdahale: 13 yaralı

Son dakika.. İsrail askerlerinden Filistinli protestoculara müdahale: 13 yaralı

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria`da İsrail`in Kudüs ve Gazze`deki saldırılarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşlere müdahale etmesi sonucu 13 Filistinli yaralandı.

 

Teravih namazının ardından Ramallah, Nablus, Beytüllahim, Cenin, El Halil başta olmak üzere Batı Şeria`nın çeşitli bölgelerinde gösteri ve yürüyüşler düzenlendi. 

Göstericiler İsrail aleyhine, Mescid-i Aksa`daki murabıtlar (gönüllü Müslüman bekçiler) ve Gazze`deki Filistin direniş grupları lehine sloganlar attı. 

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası, Beytüllahim`in kuzey girişi, Cenin ve El Halil kentleri ile Kalkilya`nın doğusundaki Azzun beldesinde çıkan olaylarda, 1 Filistinlinin gerçek, 12`sinin plastik mermiyle yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada, olaylar sırasında 49 Filistinlinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği aktarıldı. 

KUDÜS VE GAZZE`DEKİ OLAYLAR 

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi`nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa`daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor. 

İsrail polisi, 7 Mayıs`ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa`yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı. 

İsrail polisi, dün sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa`da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.



Son dakika.. İsrail askerlerinden Filistinli protestoculara müdahale: 13 yaralı
Anahtar Kelimeler:
24.2°