Mescid-i Aksa`nın minaresinden bu sözler yankılandı: Ya Rabbi bize Selahaddin`i gönder

Mescid-i Aksa`nın minaresinden bu sözler yankılandı: Ya Rabbi bize Selahaddin`i gönder

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Mescid-i Aksa minaresinden Müslüman alemine çağrıda bulundu. El-Kisvani, "Camilerimiz yakılıyor, ümmetin şerefi çiğneniyor. Selahaddinler nerede" dedi.

İsrail`in Mescid-i Aksa`da Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği zulüm nedeniyle çok sayıda Filistinli yaralandı. Son gelişmelere göre binlerce Filistinlinin, İsrail`in zalimliğine dur demek için Mescid-i Aksa`ya doğru yürüyüşe geçtiği öğrenilirken, Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani`nin Mescid-i Aksa`nın minaresinden Müslümanlara yaptığı çağrı, sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

İsrail`in zulmüne karşı Müslümanları birliğe çağıran El-Kisvani, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Tüm Mescitler nur-i pak içindeyken ben, bu şerefime rağmen kirletiliyorum. Camiler yıkılıyor, ümmetin şerefi çiğneniyor. "Ya Rabbi! Selahaddin nerede? Selahaddin nerede? Bize Selahaddin`ini gönder. Biz direnenleri zalimlerin insafına terk etme! Canımız kanımız Aksa`ya feda olsun."Yemin olsun ki işgalciler cesetlerimizi çiğnemeden Aksa`ya giremeyecek.

"KARDEŞLERİMİZ GAZDAN BOĞULUYOR"

Eyy Kassam, Eyy Muhammed Dayf... Hakk mutlaka gelecek. Ey Kassam vur. Canımız kanımız sana feda olsun Aksa. Aksa`daki Müslüman hanım kardeşlerimiz ve yaşlılarımız gaz bombalarından boğuluyor. Size konuşuyorum fakat, canımız kanımız sana feda olsun Aksa..."

Şeyh Ömer El-Kisvani`nin yaptığı çağrının ardından, çağrıda adı geçen `Selahaddin`in de kim olduğu merak edilmeye başladı. Kisvani konuşmasında, Müslümanların en büyük komutanlarından Selahaddin Eyyübi`nin adını andı.

SELAHADDİN EYYÜBİ KİMDİR?

Selahaddin Eyyubi, Eyyubi hanedanının kurucusu ve ilk hükümdarı. 1187`de Kutsal Toprakları Haçlılardan geri almak için büyük bir ordu kurdu ve komutasındaki ordusuyla beraber 4 Temmuz 1187`de Hittin Muharebesi`nde Kudüs Kralı Lüzinyanlı Guy`un ordusunun büyük bir bölümünü yok etti.

Son Dakika: Öğle ezanının ardından tüm camilerde Mescid-i Aksa`nın kurtuluşu için selalar okunduSon Dakika! İsrail polisi, Mescid-i Aksa`da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti: 305 yaralıMescid-i Aksa`da insanlık dışı olay: Filistinlileri önce ezdi, sonra ateş açtıGözaltına alınan Filistinli genç kızdan İsrail askerine tokat gibi sözler: Büyüyünce zalim mi olacağım dedin?


Mescid-i Aksa`nın minaresinden bu sözler yankılandı: Ya Rabbi bize Selahaddin`i gönder
Anahtar Kelimeler:
24.2°