AK Parti`deyken Abdullah Gül`ü desteklediğini açıklayan Ali Babacan`ı zora sokacak belge! Erdoğan için de imza vermiş

AK Parti`deyken Abdullah Gül`ü desteklediğini açıklayan Ali Babacan`ı zora sokacak belge! Erdoğan için de imza vermiş

DEVA Partisi lideri Ali Babacan`ın AK Parti`de olduğu 2018 yılında Abdullah Gül`ün ortak adaylığıyla ilgili "Ben de masadaydım" çıkışı tartışılırken ortaya çıkan yeni belge Babacan`ı zora düşürecek cinsten. Gül`ün ortak adaylığı için çalışan Babacan`ın 3

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan`ın, o dönem AK Parti üyesiyken Abdullah Gül`ü muhalefetin ortak adayı olması için çalışma yürüttüğünü söylemesi gündeme bomba gibi düştü.

Ali Babacan, bir özel televizyon kanalında açıklamada bulundu ve "2018`de kötü bir tecrübemiz var. 2018`de ortak adaylık teşebbüsü vardı. Olmadı. Ülke tam 5 yıl kaybetti. Tam 5 yıl. Çok detayına girmeyeyim" iddiasında bulundu.

"GÖRÜNÜR DEĞİLDİM AMA TAM GÖBEĞİNDEYDİM"

Ali Babacan; bir gazetecinin "Detayına girelim. Çok iyi konu açtınız. O tarihte sizde o çalışmalarının içindesiniz diye anlıyorum" şeklindeki hatırlatmasına "Tabi tam ortası, göbeğindeydim. Görünür değildim ama tam göbeğindeyim" ifadelerini kullandı.

"İSİMLER BELLİ, ÇOK ŞEY YAPMAYALIM"

Ali Babacan, "Neden olmadı?" sorusuna, "Çünkü o günkü ortak aday formülü son günlere kadar gider iken ki, o zaman şöyle oldu. Diğer siyasi parti genel başkanları geldiler bunu teklif ettiler. Ortak adaylık konusunu teklif ettiler. (Abdullah Gül) Sayın Gül`e.." şeklinde cevap verdi.

Ali Babacan, "Kim teklif etti?" sorusuna, "İsimler belli. Çok şey yapmayalım. Teklif edenleri topladığınızda ortak aday olsaydı rahatlıkla seçimi kazanacak bir tablo vardı o dönemde" dedi.

"ABDULLAH GÜL`ÜN TEKLİF EDİLDİĞİ ORTAMDA VARDIM"

Ali Babacan; "Abdullah Gül`ün teklif edildiği ortamda siz de var mıydınız?" sorusuna, "Tabi ki vardım. Şöyle bir şart vardı o gün. Ancak gerçekten hep beraber ortak duruş olursa bu iş olur. Yoksa bir-iki partinin destek verip diğer partilerin destek vermemesi ortak bir adaylık değil. O başka model. O gün gelip de siz ortak aday olsanız, siz de destekleyenler son güne kadar sözlerinin arkasında dursa idi, o gün o iş olur idi" ifadelerini kullandı.

GÜL`Ü DESTEKLERKEN ERDOĞAN İÇİN DE İMZA VERMİŞ

Sosyal medyada gündem olan Babacan`ın sözleri sonrası dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı. O dönemde AK Parti Ankara Milletvekili olan Ali Babacan`ın, Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı adayı olması için 2. sırada imza verdiği oraya çıktı.



AK Parti`deyken Abdullah Gül`ü desteklediğini açıklayan Ali Babacan`ı zora sokacak belge! Erdoğan için de imza vermiş
Anahtar Kelimeler:
24.2°