Tarih: 11.05.2021 00:23

ABD Kudüs`teki İsrail şiddetini kınamıyor, endişeyle takip ediyor

Facebook Twitter Linked-in

ABD Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray`da düzenlediği basın toplantısında, işgal altındaki Doğu Kudüs`te devam eden şiddet olaylarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

DOĞU KUDÜS`TEN İSRAİL DİYE BAHSETTİLER

Doğu Kudüs`ten "İsrail" olarak bahseden Psaki, "İsrail`de devam eden şiddet olaylarını yakından takip ediyoruz. Son günlerde gördüğümüz şiddetli çatışmalar dahil, bölgedeki durumdan endişeliyiz" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan`ın hafta sonu İsrailli mevkidaşı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini anımsatan Psaki, "Sullivan, Filistinli ailelerin evlerinden muhtemel tahliyeleri hakkındaki endişelerini bir kez daha dile getirdi. İkili ayrıca, Gazze`den İsrail`e füze atılmasının kabul edilemeyeceği ve bunun kınanması gerektiği konusunda mutabık kaldı." görüşünü paylaştı.

KINAMAKTAN ÇEKİNDİLER

Psaki, ulusal güvenlik ekibinin bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini sözlerine eklerken, İsrail`in Filistinlileri yerlerinden etmeye yönelik politikalarını ve Mescid-i Aksa`ya yaptığı baskını kınamaktan kaçındı.

İŞGAL ALTINDAKİ DOĞU KUDÜS`TE YAŞANANLAR

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi`nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa`daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor. İsrail polisi, 7 Mayıs`ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa`yı basarak, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda, 205 Filistinli yaralanmıştı. İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa`da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Dildar Baykan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —