Tarih: 11.05.2021 00:23

İsrail bir kez daha Mescid-i Aksa`da cemaate saldırdı

Facebook Twitter Linked-in

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Harem-i Şerif cemaatine saldırıya geçtiğini belirtti.

ÇOK SAYIDA AĞAÇ YANDI

Dibs, Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında Mescid-i Aksa`nın güney batısındaki El-Meğaribe (Faslılar) Kapısı önünde tartışma ve sürtüşme yaşandığına dikkati çekerek, polisin ses bombaları ve plastik mermilerle müdahale ettiğini vurguladı. İsrail polisinin saldırısı esnasında yangın çıktığını ve Harem-i Şerif`teki bir ağaca sıçradığını belirten Dibs, Mescid-i Aksa itfaiyesinin müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü kaydetti.

FANATİK YAHUDİLER SALDIRI HAZIRLIĞINDA

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa`nın Burak (Ağlama) Duvarı bölgesinde kutlamalar yaptığını ifade eden Dibs, İsrail polisinin saldırısının kısa sürdüğünü ve şu anda gergin bir bekleyişin hakim olduğunu kaydetti.

İsrail polisinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa`daki Filistinlilere saldırısında 331 Filistinli yaralanmıştı.

İSRAİL POLİSİ GÜNLERDİR FİLİSTİNLİLERE SALDIRIYOR

Sabah namazını Doğu Kudüs`ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa`da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa`nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa`da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif`in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

Mescid-i Aksa`ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Fanatik Yahudiler, İsrail`in Doğu Kudüs`ü işgal ettiği, 1967`deki Altı Gün Savaşı`nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, "Kudüs Günü" olarak kutluyor.

Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa`ya baskın çağrıları yapmıştı.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, Harem-i Şerif`in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Esat Fırat




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —