Balkanlar`da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Balkanlar`da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Kosova`da yaşayan Müslümanlar, Kadir Gecesi`ni dualarla idrak etti.

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan ve Kosova`da yaşayan Müslümanlar, Kadir Gecesi`ni dualarla idrak etti.

Kur`an-ı Kerim`in indirilmeye başlandığı, "bin aydan daha hayırlı" olduğu kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde sınırlı sayıda cemaatle programlar düzenlendi.

Bosna Hersek`in iki entitesinden biri olan Bosna Hersek Federasyonu`nda (FBiH), salgın tedbirleri kapsamında 21.00-05.00 saatlerinde uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının, 6 Mayıs Perşembe gününden itibaren saat 23.00`te başlamasına karar verilirken, ramazan ayı boyunca teravih namazlarını evlerinde kılan Müslümanlar camilere akın etti.

Başkent Saraybosna`daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi`ne gelen Müslümanlar, teravih namazından önce Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programda dualar edildi, Kur`an-ı Kerim okundu.

Bosna Hersek İslam Birliği (Diyanet) Başkanı Husein Kavazovic, cemaate Kadir Gecesi`nin önemini anlatan bir vaaz verdi.

Sırbistan`ın başkenti Belgrad`daki tek cami olan Bayraklı Camisi`nde toplanan Müslümanlar da teravih namazından önce düzenlenen programda namaz kılıp dua etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Sırbistan`da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki birçok camide de teravih namazının ardından programlar düzenlendi.

Balkanların en küçük ülkesi Karadağ`ın başkenti Podgorica`daki Osmanagiç Camisi`ne gelen Müslümanlar, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı Kadir Gecesi`ni namaz ve dualarla idrak etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Hırvatistan`ın başkenti Zagreb`de de şehirle aynı ismi taşıyan camide düzenlenen programda, Kur`an-ı Kerim okundu.

Yaklaşık 2 milyonluk nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Kosova`da da programlar düzenlenirken, ülke genelindeki camilere akın eden Müslümanlar "bin aydan daha hayırlı gece"yi idrak etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Sanela Crnovrsanin