Alpaslan Kuytulculara camide yapılan müdahaleye Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan ilk yorum: Yanlıştı

Alpaslan Kuytulculara camide yapılan müdahaleye Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan ilk yorum: Yanlıştı

Gaziantep`te "Furkan Gönüllüsü" olarak adlandırılan gruba yönelik camideki gazlı müdahale ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan da ilk değerlendirme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK`da gündeme gelen konuyla ilgili "Camide onlara müdahale şekli ya

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul`un çağrısıyla Gaziantep`de korona kısıtlamalarına rağmen `itikaf`a girmek isteyen bir grubun camiden polisin biber gazlı müdahalesiyle çıkarılması ve o ana ilişkin görüntüler büyük ses getirdi.

Olayın yankıları sürerken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, konunun AK Parti MYK`da da gündeme geldiğini aktardı. Burada yaptığı değerlendirmede ekiplerin müdahale şeklinin hoş olmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış" ifadelerini kullandı.

İşte Selvi`nin yazısındaki ilgili kısım;

"Alpaslan Kuytulculara camide biber gazlı müdahale ile Ayasofya`nın eski imamı Mehmet Boynukalın`ın "pamuk" göndermesi AK Parti MYK`da gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camide onlara müdahale şekli yanlıştı. Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış diyor.

Dini meselelerde siyasetin değil, Diyanet`in konuşması gerektiği üzerinde duruluyor. Erdoğan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde Diyanet`le bir toplantı yapılması talimatını veriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir çaba içinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde kapsamlı bir toplantı yapılarak, bu konular ele alınacak."

NE OLDU?

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve beraberindekiler, Gaziantep`te camilerde toplanıp provokatif eylemlerde bulunmuştu. Camide `itikaf`a girmek isteyen ve korona kısıtlamalarına rağmen direnen grup, polisin gazlı müdahalesi ile çıkarılmıştı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, kolluk kuvvetlerinin gerekeni yaptığını ve Kuytul`un gözaltına alındığını söylemişti. Emniyet Genel Müdürlüğü de olayın provokasyon olduğunu belirtip, biber gazına başvuran personelin açığa alındığını duyurmuştu. Gaziantep İl Emniyet Müdürü ise yaşanan durumdan dolayı emekliliğini istemişti.