Kolik Nedir, Nasıl Geçer? Kolik Bebek Sesi Nasıl Olmalıdır?

Kolik Nedir, Nasıl Geçer? Kolik Bebek Sesi Nasıl Olmalıdır?

Kolik, neredeyse her bebeğin ikinci haftasının başından itibaren ve kimi zamanda gün içinde ortada herhangi bir sebep yokken ağlamaya başlaması söz konusu olabilir. Fakat kimi zaman bir bebeğin normal huysuzluğu uzun, süren ve sakinleştirilemeyen ağlama n

Bebeklerde zaman zaman çıkan ağlama nöbetleri, bebeğin kolik olduğuna işaret olabilmektedir. Kolik ile alakalı daha fazla bilgi sahibi olmak bebeğinizi rahatlamasına yardımcı olmanıza fayda sağlayacaktır.

 

 Kolik Nedir?

 Kolik, ortada görünür niteliğe sahip hiçbir sebep olmaksızın üç hafta veya daha uzun bir süre, haftada üç gün yahut daha çok, peş peşe günde üç saat yahut daha çok kez devam eden sıklıkla, yüksek sesli ve sakinleştirilemeyen biçimde ağlama nöbetleri olarak tanımlanabilen bir durumdur.

 Ortaya çıkan bu son derece can sıkıcı nöbetler, çoğunlukla ikinci ve dördüncü haftalar arasında kendini göstermektedir. Günün içinde yahut gecenin herhangi bir saatinde, genel olarak da akşam saat 6?da ve gece yarısı ortaya çıkabilmektedir.

 Bebeklerin yaklaşık olarak beşte biri kadar kolik olma niteliği taşımaktadır. Erkek ve kız bebeklerde, aynı biçimde emzirilen ve mamayla beslenme durumu olan bebeklerde kolik eşit oranda görülmektedir. Ortaya çıkan bu yoğun ağlamalar bebeğin ikinci ve üçüncü aylarında ise zirveye ulaşır. Fakat koliğin bitiş süresi bebekten bebeğe değişkenlik gösteren bir durumdur. Kolik, çoğunlukla bebek yaklaşık olarak 6 aylık olduğunda kendiliğinden geçer.

 

 Kolik Nasıl Geçer? 

 Eğer bebeğinizde kolik söz konusuysa, olası tetikleyicileri önlemek için yapabileceğiniz şey, bebeğinizi yatıştırmaya ve ağlama nöbetlerini azaltmaya çalışabileceğiniz şeyler den yararlanmak olacaktır. Bu kapsamda bebeğinizi rahatlatmak için yapabilecekleriniz;

 - Kucaklayıp sarılmak,

 - Karnına ılık havlu koyma,

 - Müzik dinletme

 - Yumuşak bir battaniyeye sarma

 - Emzik vermek,

 - Ninni veya şarkı söylemek,

 - Otomobile bindirip gezdirmek,

 - Kucakta yahut beşikte sallamak,

 - Ilık bir banyo yaptırmak,

 - Karnına ılık yağ ile masaj yapmak

- Bebek arabasında bir ileri bir geri gezdirmek.

 

 Kolik Bebek Sesi Nasıl Olmalıdır?

 Bebekler, yaşamlarının ilk 3 ayında günde 2 saat kadar ağlayabilmektedirler. Fakat bebeğiniz kolik ise, bu durumda ağlama süresi çok daha uzun olmakla birlikte ağlamalar çok daha şiddetli bir şekilde gerçekleşir. Bu durumda kolik bebeğin ağlama sesi çok tiz bir çığlığı andırır nitelikte olur. Bebek adeta çığlık atarcasına bir ağlama nöbeti geçirir. Bu durum kolik bebek durumunun en belirgin göstergesidir.



Kolik Nedir, Nasıl Geçer? Kolik Bebek Sesi Nasıl Olmalıdır?
Anahtar Kelimeler: kolik nedir
24.2°