EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Aile hekimleri iş bırakıyor

Aile hekimleri iş bırakıyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu?nun (AHEF), kamu personelinin idari izinli sayıldığı 10-11-12 Mayıs?ta aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerindeki personelin çalışmaya devam etmesine yönelik tepkisi, fiili eyleme dönüştü.

AYKUT YILMAZ Ankara -  Söz konusu tarihler için iş bırakma kararı alan AHEF, bu kararı aile hekimlerine duyurdu. Karara ilişkin duyuruda, belirtilen günlere oluşturulan aşı randevularının iptal edilerek, vatandaşların hastanelerden randevu almalarının sağlanması tavsiye edildi.

AHEF 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla kendilerine verilen idari izin hakkının bakanlık genelgesi ile gasp edildiğini belirterek, şöyle konuştu: ?Bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Biz, bu noktada gerekli uyarıları yaptık. Kimsenin mağdur olmaması açısından da bu hafta o tarihlere ilişkin randevuları kapattık. Zaten tam kapanma döneminde hem aşı tedarikindeki sıkıntıdan dolayı hem de randevulu hasta bakıldığından çok büyük bir problem olmayacak. Ama 14 aydır bizi görmeyen bakanlığımızın her seferinde bir özlük hakkımızı gasp etmesini artık kabul etmeyeceğiz. 10-11-12 Mayıs?ta AHEF olarak, Türkiye?deki tüm aile hekimleri olarak iş bırakacağız.?

 



Aile hekimleri iş bırakıyor
Anahtar Kelimeler: aile hekimi sağlık
24.2°