Uzaktan eğitim dönemi, öğrencilerin evde aktif öğrenmesi, öz-düzenleme becerilerini geliştirmeleri için iyi bir fırsat sunuyor. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve kaynak desteğini tek platform üzerinden sunan Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com), aktif öğrenmeyi destekleyen yapısıyla özellikle yoğun sınav maratonundaki öğrencilerin eksiklerini hızlı ve kolay tamamlamalarını sağlıyor. Kolay Kampüs uzmanları, aktif öğrenmeyi teşvik etmek için öğrencilerin kendi çalışma sistemlerini düzenleyebilmelerinin yollarını 7 adımda özetliyor:
1 Etkili öğrenmeyi planla: Plan, program yapmak, bir öğrencinin etkili, kendi kendini düzenleyen aktif öğrenmesi için ilk adımdır. Öğrenci kendi hayatına uygun şekilde birey-merkezli olarak dengeli bir program hazırlamalıdır. Öncelikle plan yapabilecek bir takvim veya not defteri gibi bir materyal seçmelisin. Planlandığın gibi bir günlük çalışmayı tamamladıktan sonra motivasyonunu canlı tutmak için kendine küçük bir ödül vermelisin.
İpucu: Öğrenme sürecinde, zorlukla karşılaştığın anda pes etme.
2 Uygun öğrenme kaynaklarını seç: İsteğine göre öğrenme içeriklerini ve kaynaklarını seçmek daha fazla öğrenme seçeneği sunabilir. İyi bir aile-okul iş birliğindeki uzmanlar ve destekçiler sana daha fazla tavsiye vermeli. Kolay Kampüs platformuna ücretsiz üye olarak, seviye tespit sınavından faydalanabilirsin.
İpucu: Eğitim kesintisi sırasında, önemli olan sadece ders içeriğini öğrenirken iyi bir iş yapmak değil, aynı zamanda kendi kendini düzenleyen öğrenme için iyi yaşam alışkanlıkları geliştirmektir.
3 Takım halinde çalış: Bir takım içerisinde çalışmak etkili ve aktif öğrenmenin garantisidir. İletişim araçları, çevrimiçi iletişimi ve ekip iş birliğini teşvik eden öğrenme topluluklarını oluşturmak veya bunlara katılmak önemli.
4 Kendi kendini gözlemleyerek öğren: Öğrenme sürecini etkili kılmak, evde aktif öğrenmenin uygulanmasının anahtarıdır ve kendi kendini izleme sürecinde, seçtiğin stratejileri uygulama ve planlarında gerçek zamanlı ayarlamalar yapma konusunda deneyim edinebilirsin.
5 Kendi kendini değerlendirmeyle öğrenme yeteneğini geliştir:
Öğrenmenin kalitesini kontrol etmek, bir dahaki sefere geliştirebilmen için güçlü ve zayıf yönlerini belirlemene yardımcı olabilir. Araçlar öz değerlendirme yapmak için kullanılabilir; örneğin, test araçları otomatik olarak testler ve değerlendirme sağlayabilir, kavram haritası araçları, kişisel olarak veya iş birliği içinde kavram haritasında bilgi veya fikirlerini düzenlemene olanak tanır.
6 Öğrenme yöntemleri üzerine derinlemesine düşün: Öğrendiklerini gözden geçirmek ve paylaşmak, yansıtmalar, değerlendirmeler yapman ve nihayetinde öz farkındalığını, öz kimliğini ve kişisel gelişimini artırman için itici güçtür. Bu aşamada, öğrendiğin her şeyi sentezleyebilir ve deneyimin üzerine düşünebilir, senin için neyin işe yaradığını ve neyin değiştirilmesi veya ne tür yeni bir strateji gerektiğini keşfedebilirsin.
7 Günlük ve orta düzeyde egzersiz yap: Kovid -19 sırasında, fiziksel ve zihinsel sağlığını korumak için orta düzeyde egzersiz gereklidir. Zinde kalmana yardımcı olmak için sağlık ve fitness uygulamaları kullan.
İpucu: Öğrenmenin kısa yolu yoktur, sadece yüksek düzeyde öz disiplin ve mükemmel sonuçlar elde etmek için sıkı çalışma vardır. Ders temelli bir çalışma için bir öğrenme planı oluşturmalı, dersten önce ön izleme yapmalı, sınıfta notlar almalı, dersten sonra gözden geçirmeli , iyi çalışma alışkanlıkları ve düzenli bir yaşam programı geliştirmeli.