Nijerya, Türkiye dahil koronavirüs vakaları artan 3 ülkenin yolcularını almayacak

Nijerya, Türkiye dahil koronavirüs vakaları artan 3 ülkenin yolcularını almayacak

Afrika ülkesi Nijerya, koronavirüs vaka sayılarının yükseldiği Türkiye`ye kapılarını kapattı. Nijerya, pandemi nedeniyle Türkiye, Brezilya ve Hindistan`dan gelen yolcuları ülkeye almayacağını duyurdu.

Koronavirüs salgınında yeniden hasta sayılarının pik yaptığı Türkiye`de 17 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasağın ardından hasta sayılarında azalma meydana gelmesine rağmen bazı ülkeler, Türkiye`den yolcu kabul etmemeye başladı.

ÜÇÜNCÜ DALGA ENDİŞE YARATIYOR

Nijerya, Kovid-19 nedeniyle Türkiye, Brezilya ve Hindistan`dan gelen yolcuları ülkeye almayacak. Nijerya Hükümet Sekreteri ve Kovid-19`la Mücadele Başkanı Boss Mustapha, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin bazı ülkelerde hızla yayılan Kovid-19`un üçüncü dalgasının endişe yarattığını belirtti.

Mustapha, bu nedenle 4 Mart`tan itibaren iki hafta süreliğine Türkiye, Brezilya ve Hindistan`dan gelecek Nijeryalı olmayan yolcuların ülkeye alınmayacağını kaydetti.

"RİSKİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN GEREKLİ"

Bu kararın söz konusu ülkelerde transit yapacak yolcuları etkilemeyeceğini vurgulayan Mustapha, "Bu ihtiyati tedbirler, Nijerya`ya diğer ülkelerden gelen COVID-19 vakalarındaki artış riskini en aza indirmek için gerekli bir adım" ifadesini kullandı.

Mustapha, ülkeye giriş yapacak tüm yolcuların önceki 96 saatlik süre yerine seyahatten önce 72 saatte yapılan negatif Kovid-19 testi sonucu göstermesi gerekeceğini kaydetti.

Afrika`nın en kalabalık ülkesi Nijerya`da salgının başından bu yana 165 bin 153 kişi virüse yakalandı, bunlardan 155 bin 109`u sağlığına kavuştu, 2 bin 63 kişi ise yaşamını yitirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı



Nijerya, Türkiye dahil koronavirüs vakaları artan 3 ülkenin yolcularını almayacak
Anahtar Kelimeler:
24.2°