Tarih: 04.05.2021 01:25

Çeyrek asır sonra Ukraynalı turist kafilesi Afrodisyas`a geldi

Facebook Twitter Linked-in

Çeyrek asır sonra Ukraynalı turist kafilesi Afrodisyas`a geldi

AYDIN - Dünya`da etkisini sürdüren Korona virüs pandemisi dolayısıyla turizm sektöründe durgunluk devam ederken, Aydın`ın Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisyas Antik Kenti`ne 25 yıl aradan sonra ilk defa Ukraynalı bir turist kafilesi geldi.

Ukrayna`dan Muğla`ya direk uçuş seferlerinin başlaması ile birlikte Ege ve Akdeniz Bölgesi Ukraynalı turistleri ağırlamaya başladı. Önceki gün Ukrayna`dan Muğla`nın Marmaris ilçesine gelen turistler ziyaret rotalarına Aydın`ın Karasu İlçesi`nde bulunan Afrodisyas Antik Kenti`ni de dahil ettiler.

Yakın tarihte ilk defa Ukraynalı bir heyetin Afrodisyas Antik Kenti`ni ziyaret rotalarına dahil etmesi dolayısıyla Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce karşılama programı düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Afrodisyas Antik Kenti`ne gelen heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal ve görevliler tarafından karşılandı.

Sabahın erken saatlerinde Marmaris`ten yola çıkıp Aydın Karacasu`ya gelen Ukraynalı heyetin 7 bin yıldır yaşamın olduğu Antik Kent Afrodisyas`ta ziyaret ve incelemelrde bulundular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İBRAHİM KILINÇ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —