BURSA `YAREN` LEYLEĞİN YAVRULARI DÜNYAYA GELDİ

BURSA `YAREN` LEYLEĞİN YAVRULARI DÜNYAYA GELDİ

Bursa`da yaşayan Adem amca ile dostluğu filme konu olan Yaren leyleğin, 2 yavrusu dünyaya geldi.

Bursa`da yaşayan Adem amca ile dostluğu filme konu olan Yaren leyleğin, 2 yavrusu dünyaya geldi. `Yaren`in yavrularıyla ilgilendiği anlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye`yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa`nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek köyünde yaşanan balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü. Geçtiğimiz 9 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz`ın kayığına konan `Yaren?, geçtiğimiz aylarda yeniden geldi. Yaren Leylek`in 10`ncu kez gelişi, köylüler tarafından sevinçle karşılandı. Adem Amca ile hikayesi 2019 yılında ise Karacabey Belediyesi`nin katkılarıyla, Yönetmen Burak Doğansoysal tarafından belgesel yapıldı. Belgesel, Prag Film Ödülleri`nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

Yuvasında bulunan `Yaren` leyleğin, 2 yavrusu dünyaya geldi. `Yaren`in, 2 yavru leyleği ile ilgilendiği anlar ise, kendisi için oluşturulan canlı yayın ile izleyicilere gösterildi. `Yaren`in yavru leylekler ile ilgilendiği anlar ise, renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı



BURSA `YAREN` LEYLEĞİN YAVRULARI DÜNYAYA GELDİ
Anahtar Kelimeler:
24.2°