Tarih: 01.05.2021 16:56

Bariyerleri yıkarak 1 Mayıs`ı Taksim`de kutlamak isteyenler gözaltına alındı

Facebook Twitter Linked-in

İşçilerin, günlük çalışma süresinin düşürülmesi için verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, bir asırdan fazladır dünyanın dört bir yanında emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor. 1 Mayıs`ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da korona salgını nedeniyle alanlarda kitlesel olarak kutlanmayacağı belirtildi.

GEZİ PARKI BARİKATLA ÇEVRİLDİ

Taksim Meydanı`nda bulunan Cumhuriyet Anıtı ile Gezi Parkı polis barikatlarıyla çevrelendi ve anıtın bulunduğu alan yaya trafiğine kapatıldı. Bunun yanı sıra meydan ve çevresi K-9 bomba arama köpekleri tarafından kontrol edildi. Öte yandan M2 Yenikapı-Hacıosman metro istasyonunun Taksim, Şişhane ve Osmanbey istasyonları kapatıldı.

POLİS BARİYERLERİNİ DEVİRDİLER

Beyoğlu Tarlabaşı`ndan sloganlar eşliğinde toplanan bir grup, Galatasaray Meydanı`na doğru yürüyüşe geçti. Polis bariyerlerini devirerek Galatasaray Meydanı girişine gelen eylemcilere polis müdahale etti. Eylemciler polis tarafından gözaltına alındı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mecidiyeköy`de toplanan bir grup daTaksim`e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne için vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

OSMANBEY`E DOĞRU YÜRÜMEK İSTEYEN GRUP DA DURDURULDU

Kurtuluş`tan Osmanbey istikametine yürümek isteyen gruplar da gözaltına alındı. Sabahtan itibaren Şişli`de 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin Taksim ve çevresinde önlemleri sürüyor.

İşte o anlardan kareler;

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İbrahim Maşe




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —