3 kardeş, 4 ay içinde koronavirüsten hayatını kaybetti

3 kardeş, 4 ay içinde koronavirüsten hayatını kaybetti

GİRESUN`lu 3 kardeş Mehmet (64), Ahmet (66) ve Ziya Turun (60), 4 ay içinde yakalandıkları koronavirüsten yaşamını yitirdi.

GİRESUN`lu 3 kardeş Mehmet (64), Ahmet (66) ve Ziya Turun (60),  4 ay içinde yakalandıkları koronavirüsten yaşamını yitirdi.  

İşçi emeklisi Mehmet Turun, aralık ayında İstanbul`da yakalandığı koronavirüs nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Mehmet Turun, tedavi gördüğü hastanede 30 Aralık`ta hayatını kaybetti. Turun, memleketi Şebinkarahisar ilçesine bağlı Saplıca köyü Licese Mahallesi`nde toprağa verildi. Mehmet Turun`un iş insanı ağabeyi Ahmet Turun da mart ayında koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi gören Turun, 17 Mart`ta doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.  Ahmet Turun da Şebinkarahisar`da defnedildi.

İki kardeşin ölümünü ardından ailenin en küçük erkek kardeşlerinden Orman İşletme Müdürlüğü çalışanı Ziya Turun da yapılan tetkiklerin ardından koronavirüs testi pozitif çıktı. İstanbul`da hastanede bir süre yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Ziya Turun da 23 Nisan`da yaşamını yitirdi. Ağabeyleri gibi koronavirüs mücadelesini kaybeden Turun, Şebinkarahisar`da gözyaşları arasında toprağa verildi. Turun kardeşlerin, 4 ay içinde yaşamlarını yitirmesi, ailesi ve yakınlarını hüzne boğdu.`DAYANMAK ZOR`

Salgın nedeniyle 3 ağabeyini toprağa veren İsmet Turun, "8 kardeşiz. Ağabeylerimi köyümüzde toprağa koymak çok büyük acı. Ben ve ablalarım bu hastalığı yaşadık. Kimimiz atlattık, şu an bir ablam İstanbul`da tedavi görüyor; durumu ağır. Bu hastalık ailemizi yarıya indirdi. Dayanmak zor, dua ediyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Gülsen Mutlu AKYOL