Tweet krizi! Emniyet paylaşımı sildi, Bakan Soylu geri adım atmadı

Tweet krizi! Emniyet paylaşımı sildi, Bakan Soylu geri adım atmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun, İstanbul Sözleşmesi`nden fesih sonrası kadın cinayetlerinin azaldığını belirten paylaşımı büyük tepki çekti. Soylu`nun tweet`ini paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü gelen tepkiler üzerine tweet`i silmek zorunda kaldı. Soyl

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye`nin İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesinin ardından polisin kadına şiddete duyarsız kalarak, şiddet mağduru kadınların müracaatlarını almadığı iddiasını yalanladığı paylaşımında, 13 Şubat - 19 Mart tarihleri arasında 34 kadının, 19 Mart - 22 Nisan tarihleri arasında da 25 kadının `hayatını kaybettiği` verisini paylaştı. Yüzde 26 azalma vurgusu yapan Soylu`nun bu paylaşımı emniyette krize neden oldu.

CHP, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARINI DANIŞTAY`A TAŞIDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve beraberindeki partililer, İstanbul Sözleşmesi`nden ayrılma kararının iptali için bugün Danıştay`a dilekçe verdi. Bir açıklama yapan Özgür Özel, "Yılın ilk üç ayında 88 kadının katledildiği bir ülkede AK Parti, İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmeye çalışıyor. Danıştay`dan ivedilikle bu kararın yürütmesinin durdurulmasını istiyoruz" dedi.

CHP`NİN BU HAMLESİNE BAKAN SOYLU TEPKİ GÖSTERDİ

Birkaç saat sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özgür Özel`i isim vermeden yalancılıkla suçladı.

KADIN CİNAYETLERİ VERİSİNİ KARŞILAŞTIRDI

Süleyman Soylu, 13 Şubat-19 Mart arasında 34 kadının, 19 Mart-22 Nisan arasında ise 25 kadının öldürüldüğü verisini paylaşarak, kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma olduğunu söyledi.

TEPKİLER ARTTI, EMNİYET TWEET SİLDİ

Soylu`nun paylaşımına ve bu paylaşımı retweet eden Emniyet Genel Müdürlüğü`nün hesabına sosyal medyada tepki yağdı. Tepkiler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü söz konusu tweet`i sildi.



Tweet krizi! Emniyet paylaşımı sildi, Bakan Soylu geri adım atmadı
Anahtar Kelimeler:
24.2°