Ukrayna Dışişleri Bakanı, ABD Senatosu`ndan Menendez ile Rusya`yı görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı, ABD Senatosu`ndan Menendez ile Rusya`yı görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ile Rusya`nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliğini telefonda görüştü.

 

Kuleba, Twitter`dan yaptığı paylaşımda, Ukrayna`nın ABD Senatosu`ndaki ikili desteğe önem verdiğini belirtti. 

Bakan Kuleba, Ukrayna-ABD stratejik ortaklığını pekiştirmenin Avrupa`daki istikrar ve güvenliği sürdürmek için şu anda son derece önemli olduğunu ifade etti. 

Menendez de Twitter`dan yaptığı paylaşımda, Kuleba ile Ukrayna`nın doğusundaki Rus askeri tahkimatını ve Karadeniz ile Azak Denizi`ndeki saldırganlığını ele aldıklarını belirtti. 

Yarın Senato Dış İlişkiler Komitesinin askeri yardımı artıracak Ukrayna Güvenlik Ortaklık yasasını oylayacağını belirten Menendez, bölgedeki dostlarına kuvvetli bir destek mesajı vereceğini kaydetti.

UKRAYNA-RUSYA SINIRINDA GERGİNLİK 

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart`ta Mecliste yaptığı konuşmada, Rusya`nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına askeri sevkiyat yaptığını belirtmişti. 

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT`ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020`den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı. 

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014`ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.



Ukrayna Dışişleri Bakanı, ABD Senatosu`ndan Menendez ile Rusya`yı görüştü
Anahtar Kelimeler:
24.2°