Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başika Üssü`ne saldıran milis grubu açıkladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başika Üssü`ne saldıran milis grubu açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 14 Nisan gecesi Türkiye`nin Kuzey Irak`taki askeri üssü Başika`ya yönelik saldırı düzenleyenlerin İran destekli Haşdi Şabi milisleri olduğunu açıkladı.

Irak`ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine 14 Nisan gecesi gece roketli saldırı düzenlenmiş ve 1 askerimiz şehit olmuştu. Bu saldırı ilişkin Habertürk TV`de moderatörlüğünü Mehmet Akif Ersoy`un yaptığı Nedir Ne Değildir programında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırının failinin İran destekli Haşdi Şabi milisleri olduğunu açıkladı.

"SALDIRININ ARKASINDA MİLİSLER VAR"

Programda gazeteci Çetiner Çetin`in "Başika`daki askeri üssümüze saldıranların Haşdi Şabi milisleri olduğu ifade ediliyor. Bu saldırının arkasında kim var?" sorusuna Çavuşoğlu, "Siz zaten çok güzel ifade ettiniz ama burada PKK`nın olması herkes için bir tehdit. O bölgede yaşayan Yezidiler içi de tehdit, IKYB için bir tehdit. Iraklı Kürtler için bir tehdit. Bu saldırıların arkasında bahsettiğiniz o milisler var ve bu milisler PKK`ya da destek sağlıyor. Saldırının arkasında milisler olduğunu gayet iyi biliyoruz. O akşam Mesrur Barzani ile de görüştüm. Kendisi bize bütün bilgileri verdi Zaten bizim istihbaratımız da bu bilgilerle örtüşüyor." yanıtını verdi.

"SALDIRI SONRASI HERKESLE GÖRÜŞTÜK"

"Saldırı sonrası İran ve Irak`la bir görüşme oldu mu?" sorusuna da yanıt veren Çavuşoğlu, herkesle görüşme içinde olduklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Irak`ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine gece roketli saldırı düzenlenmiş. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içine düştü. Saldırıda 1 asker şehit oldu, köyde yaşayan 1 çocuk da yaralandı.

##12778227##



Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başika Üssü`ne saldıran milis grubu açıkladı
Anahtar Kelimeler:
24.2°