Son dakika... ABD: Navalnıy ölürse, bunun Rusya için sonuçları olur!

Son dakika... ABD: Navalnıy ölürse, bunun Rusya için sonuçları olur!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya`da tutuklu muhalif Aleksey Navalnıy`ın sağlık durumuna ilişkin, "Navalnıy ölürse, bunun Rusya hükümeti için sonuçları olur." açıklamasında bulundu.

 

Psaki, Beyaz Saray`da düzenlediği basın toplantısında, Rusya`da bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinin reddedilmesi gerekçesiyle açlık grevine başlayan Rus muhalif Navalnıy`nın hastaneye sevk edileceği haberlerine ilişkin yorumda bulundu. 

Navalnıy`ın durumuna ilişkin endişelerini Rusya ile her düzeydeki iletişimde dile getirdiklerini aktaran Psaki, Navalnıy`ın zehirlenmesine ilişkin de yaptırım getirdiklerini anımsattı. 

Psaki, "Rus hükümetinin gözetimi altında Navalnıy`a bir şey olursa bunun sorumlusu Rusya olur ve uluslararası toplum bunun hesabını sorar." ifadesini kullandı. 

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan`ın dün yaptığı açıklamada, ABD`nin atacağı adımları çok açık etmek istemediğini söylediğini aktaran Psaki, "Ancak, Navalnıy ölürse, bunun Rusya hükümeti için sonuçları olur. Adım atma hakkımızı saklı tutuyoruz. Ancak Navalnıy`ın salıverilmesi ve insani muameleye tabi tutulması için çağrılarımızı sürdüreceğiz." dedi.