Son dakika... Modi karşıtı gösteriler nedeniyle 100 kişiye gözaltı!

Son dakika... Modi karşıtı gösteriler nedeniyle 100 kişiye gözaltı!

Bangladeş`te, Hindistan Başbakanı Narendra Modi karşıtı gösterileri organize eden Hefazat-e-İslam Cemaati`nden en az 100 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Ani News`in haberine göre, Bangladeş polisi, ülke genelinde şiddet olaylarına yol açan protestolardan sorumlu tutulan Hefazat-e-İslam grubuna yönelik operasyon başlattı.

Grubun eş başkanı Manumul Haque, dün başkent Dakka`da gözaltına alınırken, Modi karşıtı gösterilerin ardından toplam gözaltı sayısı 100`ü geçti. 

Yetkililer, operasyonların amacının, protesto gösterilerinde şiddet olaylarına karıştığı tespit edilen kişilerin yargı önüne çıkarılması olduğunu kaydetti. 

BANGLADEŞ`TE MODİ KARŞITI GÖSTERİLER 

Hindistan Başbakanı Modi, 26 Mart Cuma günü Bangladeş`in bağımsızlığının 50. yılı kutlaması ile ülkenin kurucu lideri ve Başbakan Şeyh Hasina`nın babası Şeyh Muciburrahman`ın doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen program için cuma günü başkent Dakka`ya gelmişti. 

Bangladeş`te göstericiler, Modi`nin resmi ziyaretine, "Hindistan`da dini kutuplaşmayı kışkırttığı ve azınlıklara, özellikle de Müslümanlara yönelik zulmü teşvik ettiği" gerekçesiyle tepki göstermişti.

Modi`yi protesto eden göstericilerin polisle çatışması sonucu en az en az 13 Hefazat-e-İslam mensubu hayatını kaybetmiş, en az 100 kişi yaralanmıştı.



Son dakika... Modi karşıtı gösteriler nedeniyle 100 kişiye gözaltı!
Anahtar Kelimeler:
24.2°