Tarih: 18.04.2021 01:21

Yıldız Tilbe`nin milyonlarca kez dinlenen `Hasbelkader` şarkısına çalıntı şoku

Facebook Twitter Linked-in

Yıldız Tilbe ile Bilal Sonses`in düet yaptığı ve 115 milyon kez dinlenerek büyük beğeni toplayan şarkısı Hasbelkader`in çalıntı olduğu iddiası ortaya çıktı. Besteci Belma Şahin, avukatı aracılığı ile İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, 21 Mart 2019`da, kendisi tarafından seslendirilmek üzere yaptığı dava konusu besteyi cep telefonuna kaydettiğini ifade etti.

SONSES İLE BİRÇOK ESERE İMZA ATTI

Belma Şahin`in, üzerine söz yazılması amacıyla besteyi 3 Nisan 2019`da Özlem Melda Gürbey isimli söz yazarına WhatsApp üzerinden gönderdiği bilgisine yer verilen dilekçede, Gürbey`in davalı Bilal Sonses ile birçok esere imza attığı aktarıldı. Dilekçede, Şahin`in bestesini 3 Nisan 2019`da Tarık İster isimli aranjöre de WhatsApp üzerinden gönderdiği belirtilerek, İster`in yaptığı aranjeyi iki gün sonra WhatsApp üzerinden ve mail yoluyla Şahin`e gönderdiği anlatıldı.

Özlem Melda Gürbey`in de bestenin üzerine iki ayrı söz yazdığı ancak bu çalışmaların Şahin`in içine sinmediği vurgulanan dilekçede, "Müvekkil daha sonra Gürbey`den yeni bir söz yazmasını talep etmemiş, çıkmak üzere olan diğer single çalışmasına ağırlık vermiştir." denildi.

YAKIN ARKADAŞ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Yakın arkadaş olan Gürbey ve Sonses`in sosyal hayatlarında bir arada bulundukları, birlikte söz yazıp besteledikleri bazı eserlerin yayımlandığı belirtilen dilekçede, Sonses`in Belma Şahin`in bestelediği eseri, MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve dijital platformlara, besteci ve söz yazarı olarak kendi adına kaydettirdiği savunuldu.

Dilekçede, Sonses`in Yıldız Tilbe ile gerçekleştirdiği ve 13 Kasım 2020`de yayımladığı "Hasbelkader" isimli düette, Şahin`in bestesini birebir kullandığı aktarılarak, Sonses`in basında ve sosyal medyada, söz konusu eserin bestesinin kendisine ait olduğu yönünde beyanatlar verdiği kaydedildi.

UZLAŞMAYA VARMADI

Dava konusu eserin 13 Kasım 2020`de, davalılar reklam firmasının yapımcılığı ve müzik şirketinin lisanslamasının ardından dijital mecralarda yayına sokulduğu anlatılan dilekçede, bestesinin çalındığını öğrenen Belma Şahin`in konuyu ilettiği Sonses`in uzlaşmaya yanaşmadığı, görüşmeler sonrasındaki arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamadığı aktarıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —