Kovid-19 tedavisi gören THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman hayatını kaybetti

Kovid-19 tedavisi gören THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman hayatını kaybetti

İstanbul`da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman vefat etti.

Hafta sonu için kritik uyarı! Sahra Çölü`nden gelen toz bulutu tüm ülkeyi etkisi altına alacak

İstanbul`da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman vefat etti.

Salı günü Acıbadem Hastanesi`nde tedavisine başlanan Karaman, daha sonra Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi`ne nakledildi. Karaman, burada yapılan tüm müdahaleleri rağmen hayatını kaybetti.

Karaman`ın cenazesinin saat 15.00`te düzenlenecek törenin ardından Gebze Merkez Mezarlığı`nda toprağa verileceği öğrenildi.

Karaman 2014 yılından bu yana THY Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Ahmet Karaman kimdir?

Ahmet Karaman, 1960 yılında Trabzon`un Köprübaşı ilçesi Beşköy beldesinde doğdu. 1978 yılında Haydarpaşa Teknik Lisesi`nden mezun olan Karaman, 1984`de Londra Üniversitesi Queen Mary College Uçak Mühendisliği bölümü bitirdi.

THY`de 1985`te uçak mühendisi olarak işe başlayan Karaman, 1989-1994 yılları arasında Tur European Airlines`da Genel Müdür Yardımcısı (Teknik) ve 1994-1998 yılları arasında Air Alfa Airlines`ta Genel Müdür Yardımcısı (Teknik ve İdari İşler) olarak kariyerini sürdürdü.

Air Anatolia Airlines`ta 1998-2002 yılları arasında genel müdür yardımcılığı görevini ifa eden Karaman, 2002-2005`te Fly Air Genel Müdürlüğü görevini üstlendi ve Türkiye`nin ilk low cost (düşük maliyetli) yurt içi uçuşları bu dönemde başlatıldı.

Karaman, 2005 ile 2013 yılları arasında Onur Air`da Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı ve bu süreçte Türkiye`nin ilk özel bakım ve onarım merkezi açıldı.

Karaman, 9 Mart 2013`ten 30 Mayıs 2014`e kadar THY HABOM A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 2013 yılında faaliyete geçen MRO tesislerinin geçiş sürecini yöneten Karaman, THY HABOM A.Ş. ile THY Teknik A.Ş`nin birleşmesi sürecinde önemli bir rol oynadı

Karaman, 2014`ten bu yana Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü ve İcra Komitesi üyeliği görevlerini sürdürmekteydi.

İleri düzeyde İngilizce bilen Karaman, evli ve bir çocuk babasıydı.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Kenan Irtak