Biden`dan itiraf gibi açıklama! ABD`nin yeni `salgını`

Biden`dan itiraf gibi açıklama! ABD`nin yeni `salgını`

ABD Başkanı Joe Biden, Indianapolis kentinde, kargo ve nakliyat hizmetleri veren FedEx şirketinin tesisinde meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Amerika`da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım

Biden, 8 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ben, Indianapolis`te bir FedEx tesisinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildik. Silahlı tek bir kişi, gecenin karanlığında 8 kişiyi öldürdü ve birçok kişiyi yaraladı." ifadesini kullandı.

Son dönemde Georgia`nın Atlanta kentinde, Colorado`nun Boulder bölgesinde, Güney Carolina`da ve daha birçok yerde ardı ardına silahlı saldırılar yaşandığını anımsatan Biden, "Indianapolis`teki saldırının nedeni ve diğer önemli bilgilere ilişkin kritik detayları beklerken Beyaz Saray`daki, kamu binaları ve alanlarındaki, askeri binalardaki bayrakların yarıya indirilmesi talimatını veriyorum. En son bu talimatı vereli daha iki hafta olmuştu." dedi.

ABD`de birçok ailenin yakınlarının akıbetini öğrenmek için endişeyle beklediğini belirten Biden, "Amerika`da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım." mesajını verdi.

Geçen hafta yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığını silahlı şiddetleri önlemeye, Kongreyi de harekete geçmeye çağırdığını anımsatan Biden, şunları kaydetti:

"Silahlı şiddet nedeniyle her gün çok fazla Amerikalı yaşamını yitiyor. Bu da ülkemizin karakteri ve ruhunu lekeliyor. Harekete geçmek ve hayatları kurtarmak için daha fazla şey yapabiliriz, yapmalıyız."



Biden`dan itiraf gibi açıklama! ABD`nin yeni `salgını`
Anahtar Kelimeler: joe biden
24.2°