?Türkiye ile ilişkilerde herhangi bir soğukluk yok!?

?Türkiye ile ilişkilerde herhangi bir soğukluk yok!?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye?yi zaman içinde Kırım konusunda pozisyonunu değiştirmeye ikna etmeyi umduklarını belirtirken, son dönemde Ankara ile ilişkilerde soğukluk olduğu yorumlarını da reddetti.

Sputnik?in aktardığına göre Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy çarşamba günü gerçekleştirdikleri görüşmeye dair bir soruya karşılık, ?Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Başkanı Zelenskiy?in görüşmelerine gelirsek, bu, iki ülkenin ikili ilişkileriyle ilintili? dedi. Kırım konusunda halen ciddi görüş ayrılıkları bulunduğunu söyleyen Peskov, ?Görüş ayrılıklarını Ukrayna tarafı ile aşabileceğimizi sanmıyoruz, fakat Türk partnerlerimizi Kırım ile ilişkili mevcut pozisyonlarının doğru olmadığı, hatta tamamen yanlış olduğu konusunda ikna edebilmeyi umuyoruz? ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü ?son haftalarda Türkiye ile ilişkilerde bir soğukluk olduğunun söylenip söylenemeyeceği? sorusu karşısında da, tam tersine ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüşmeleri sonrası ?Donbass krizi başta olmak üzere Kırım konusunda da ortak görüşte olduklarını bir kez daha teyit ettiklerini? söylemişti.



?Türkiye ile ilişkilerde herhangi bir soğukluk yok!?
Anahtar Kelimeler:
24.2°