Son dakika! 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Finişte kaza yaşandı

Son dakika! 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu - Finişte kaza yaşandı

Son dakika haberlerine göre 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu`nun 4. etabı Salcano Alanya-Kemer`i Belçika`nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinci bitirdi.

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu`nun 4. etabı Salcano Alanya-Kemer`i Belçika`nın Deceuninck-Quick-Step takımından Büyük Britanyalı Mark Cavendish birinci bitirdi.

Antalya`nın Alanya ilçesindeki İskele Caddesi`nden başlayan 184.4 kilometrelik etaba 169 sporcu katıldı.

Turun ikinci etabı Konya-Konya`yı ve üçüncü etabı Beyşehir-Alanya`yı da kazanan Cavendish yine yarışı en önde tamamladı. Büyük Britanyalı sporcu yarışı 4 saat 9 dakika 38 saniyelik derecesiyle kazandı.

Dördüncü etapta ikinci ve üçüncü sıra değişmedi.Beyşehir-Alanya etabında olduğu gibi Belçika`nın Alpecin Fenix takımından Belçikalı Jasper Philipsen ikinci, Belçika`nın Bingoal Pauwels Sauces WB takımından Polonyalı Stanislaw Aniolkowski ise üçüncü sırayı elde etti.

Öte yandan Belçika`nın Alpecin-Fenix takımında mücadele eden İtalyan Sacha Modolo yarışı tamamlayamadı.

Turkuaz mayo yine Cavendish`te

Genel klasmanda 14 saat 12 dakika 42 saniyeyle Mark Cavendish liderliğini sürdürdü.

Üst üste 3. etabını kazanan Cavendish, genel klasmanda birinci olduğu için Kemer-Elmalı (Göğübeli) etabında turkuaz mayoyu giymeye hak kazandı.

Genel klasmanda Belçika`nın Alpecin-Fenix takımından ise Belçikalı Jasper Philipsen 12 saniye geriden ikinci, ABD`nin Rally Cycling takımından Hollandalı Arvid de Kleijn ise 20 saniye geriden üçüncü sırada yer alıyor.

Finişte kaza yaşandı

Yarışın son metrelerinde birçok bisikletçinin karıştığı bir kaza yaşandı.

Belçika`nın Alpecin-Fenix takımından Alman Alexander Krieger ile ABD`nin Wildlife Generation takımından ABD`li Noah Granigan son 150 metrede kaza yaptı.

Sporcular için ambulans alana girdi. Tedavilerinin yapılmaları için kaza yapan sporcular Kemer Devlet Hastanesi`ne götürüldü.

Kritik etap yarın yapılacak

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu`nun 5. etabı Kemer-Elmalı (Göğübeli) arasında yapılacak.

Genel sıralamanın belirlenmesinde etkili olacak 160.3 kilometrelik bu etapta bisikletçiler, tırmanış gerçekleştirecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay