Avrupa`da koltuk krizi büyüyor! Michel`den itiraf: Eğer imkanı olsaydı, zamanı geriye alıp bu sorunu düzeltirdim

Avrupa`da koltuk krizi büyüyor! Michel`den itiraf: Eğer imkanı olsaydı, zamanı geriye alıp bu sorunu düzeltirdim

Geçen hafta Türkiye`ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen AB liderleri arasında yaşanan koltuk gerilimi tırmanıyor. Avrupa Konseyi Başkanı Michel`in görüşme sırasında koltuğa oturması ve görüşmedeki tek kadın lider Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula v

Hafta başında Avrupa Birliği`nden gelen heyetin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi, toplantının içeriğinden çok koltuk kriziyle konuşulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan`la görüşen Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen`in katıldığı görüşmede, toplantıdaki tek kadın olan von der Leyen`in koltuk yerine kanepeye oturtulması ve bir süre de ayakta bırakılması üzerine Avrupa`da tartışma sürüyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ayakta kalınca kanepeye oturtulmuştu.

MICHEL`E TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

AB kamuoyu von der Leyen`i umursamadan Erdoğan`ın yanındaki koltuğa oturan Michel`e tepki gösterirken, deneyimli siyasetçi Brüksel`de gazetecilere açıklama yaptı.

"ZAMANI GERİYE ALMAK İSTERDİM"

Michel, "Bütün o kameraların karşısında başka bir şekilde tepki gösterseydim, bu sadece çok daha ciddi bir sorun yaratmaya sebebiyet verirdi, sadece protokol krizi değil, siyasi bir kriz de yaratırdı" dedi.

von der Leyen`in de tepki gösterdiği olay ile ilgili Michel, "Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Eğer imkanı olsaydı, zamanı geriye alıp bu sorunu düzeltirdim. von der Leyen`in rahatsızlığını anlıyorum. Eğer müdahale etseydim bir baba figürü gibi görülebilirdim" dedi.