Prens Philip`in doğum belgesi yaklaşık bir asır sonra gün yüzüne çıktı

Prens Philip`in doğum belgesi yaklaşık bir asır sonra gün yüzüne çıktı

Birleşik Krallık Kraliçesi Elizabeth`in eşi Prens Philip`in önceki gün hayatını kaybetti. Prens Philip`in doğum belgesi yaklaşık bir asır sonra ortaya çıktı. Yunanistan`ın Korfu Adası`ndaki bir villada doğan Prens Philip`in doğum belgesinin bir rahip tara

Bir süredir sağlık sorunu yaşayan Birleşik Krallık Kraliçesi Elizabeth`in eşi Prens Philip önceki gün 99 yaşında hayatını kaybetti. Edinburgh Dükü Prens Philip`in doğum belgesi, Yunanistan`da doğduğu villaya yakın bir arşivde, İngiliz medyasından Daily Mail tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

BİR RAHİP TARAFINDAN YAZILMIŞ

Belgenin, Yunanistan`daki Korfu Adası`ndaki Spiriodon Tryfonas adlı bir rahip tarafından, modern Yunancanın bir versiyonu olan `Katharevousa Greek` dilinde elle yazıldığı ifade edildi. Yerel medya, arşiv merkezindeki çalışanların gazeteye, Prens`in doğumunun kaydedildiği deri ciltli kitaba erişim izni vermeyi kabul ettiğini aktardı.

DOĞUMU AYRINTILI ŞEKİLDE ANLATILIYOR

Yaklaşık bir asırdır saklanan doğum belgesinde, Prens Philip`in 28 Mayıs 1921`de saat 10`da doğduğu detayları yer alıyor. Prens Philip`in resmi doğum tarihi 10 Haziran 1921 olsa da uzmanlar, doğumunun 20`inci yüzyılın başlarında, Yunanistan`da hala kullanılmakta olan eski Jülyen takvimi kullanılarak kaydedildiğini ifade ediyor.

CENAZESİ 17 NİSAN`DA

Öte yandan belgede, Prens Philip`in Yunan Ortodoks Kilisesi`ndeki vaftizi sırasında, `Philippos` adı verildiği belirtildi. Kraliçe Elizabeth ile 73 yıl boyunca evli kalan ve Kraliçe`nin en büyük dayanağı olarak bilinen Philip, Edinburgh Dükü unvanına sahipti. Prens Philip`in cenaze töreni 17 Nisan`da düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı



Prens Philip`in doğum belgesi yaklaşık bir asır sonra gün yüzüne çıktı
Anahtar Kelimeler:
24.2°