Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman

Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman

Afyonkarahisar`ın Sandıklı ilçesinde Erol Çevik, yaklaşık 5 yıl önce su kanalı açtırırken bulduğu taşların meteorit (gök taşı) olduğunu düşünerek evine götürüp, sakladı. İngiliz bir koleksiyonerin gramına 3 dolar verdiği taşların daha değerli olduğunu düş

Afyonkarahisar Sandıklı`da inşaatta çalışan evli ve 3 çocuk babası Erol Çevik(32), 5 yıl önce memleketi Arızlar köyüne komşu olan Alagöz köyünde iş makinesiyle açılan su kanalında irili ufaklı 6 taş buldu. Çevik, ilginç bulduğu taşları toplayıp, evine götürdü. Taşların gök taşı olabileceğini düşünen Erol Çevik, aynı yıl incelenmesi amacıyla taşlardan bir numuneyi Afyon Kocatepe Üniversitesi`ne (AKÜ) gönderdi. Toplam ağırlıkları 15 kilo 230 gram olan taşların AKÜ`de yapılan ön incelemesinde meteorit olabileceği bildirildi. Bu süreçte Erol Çevik, bir tanıdığı vasıtasıyla İngiltere`de bir koleksiyoncu ile görüştü. İngiliz koleksiyoner taşların gramına 3 dolara anlaştı. Çevik, taşların daha değerli olacağını düşünerek, İngiltere`deki koleksiyonere satmadan önce taş analizi için MTA Genel Müdürlüğü`ne gönderdi. MTA`da yapılan analizde ise taşların meteorit değil, lav taşı olduğu ortaya çıktı.

`3 DOLARA ANLAŞMIŞTIK`

Erol Çevik, "Alagöz köyünde 2016 senesinde tarla kiralamıştım. Tarlaya giderken kepçenin açtığı su kanalında bu taşları buldum. Taşların farklı olduğunu düşünerek topladım. Taşları önce Afyonkarahisar`a, Kocatepe Üniversitesi`ne analiz etmek için gönderdim. Orada bir analiz yaptırdım. Sonuçlara bakınca gök taşı olduğunu varsaydık. Sonra eş-dost vasıtası ile İngiltere`den bir alıcı bulduk. Onlar ile gramını 3 dolar ile anlaşmıştık. Tekrar bir analize gönderdik. Ankara`ya MTA`ya gönderdik. Ankara`da çıkan sonuçta lav taşı olduğu söylendi" dedi.

Çevik, lav taşı parçalarını evinde saklamaya devam ediyor.



Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman
Anahtar Kelimeler:
24.2°