Dünyaca tanınan tasarımcı Murat Günak, TOGG Tasarım Lideri oldu

Dünyaca tanınan tasarımcı Murat Günak, TOGG Tasarım Lideri oldu

Türkiye`nin Otomobili Girişim Grubu`nun (TOGG) tasarım çalışmalarına başından beri danışman olarak destek veren Volkswagen ve Mercedes-Benz`in eski baş tasarımcısı Murat Günak, 1 Nisan`dan itibaren şirkette "tasarım lideri" olarak tam zamanlı görev yapaca

TOGG`un LinkedIn hesabından yapılan görüntülü paylaşımda, "#YeniLigeYolculuk`a başlarken danışman olarak yanımızda olan dünyaca ünlü tasarımcımız Murat Günak, 1 Nisan itibarıyla TOGG Tasarım Lideri olarak ekibimize katıldı." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda yer alan kısa videoda, TOGG hesabından, Murat Günak`a "Sevgili Murat Günak; başından beri danışman olarak eşlik ettiğiniz yolculuğumuza bugünden itibaren `TOGG Tasarım Lideri` olarak devam edecek olmanızdan mutluluk duyuyoruz. TOGG ailesine hoş geldiniz." ifadeleriyle mail atıldığı görülüyor.

İstanbul doğumlu olan Murat Günak, ortaokulu İstanbul`da bitirdikten sonra Almanya`nın Kassel kentindeki Güzel Sanatlar Akademisi`nde endüstriyel tasarım bölümünde eğitim aldı.

Mezun olduktan sonra 2 yıl Ford Almanya`da çalışan ve daha sonra 8 yıl Mercedes-Benz`de tasarımcılık yapan Günak, 1994 yılında Peugeot`ya Tasarım Şefi olarak atandı. Günak, 1998`de Mercedes-Benz ve DaimlerChrysler`e tüm binek otomobiller için Başkan Yardımcısı olarak geri döndü.

Nisan 2003`te Volkswagen marka grubu tasarım ekibine katılan ve 1 Ocak 2004`te Volkswagen Grubu`nun Tasarım Müdürü olarak görev alan Günak, görevi sırasında gruptaki tüm markaların tasarım faaliyetlerinden sorumlu oldu.

Günak`ın tasarımını yaptığı otomobiller arasında Mercedes SLK, Mercedes C Serisi, Peugeot 206, Volkswagen Eos ve Volkswagen Golf GTI bulunuyor.

"Tersine göçle" TOGG`a katılanların sayısı 23 oldu

Öte yandan, bugüne dek "tersine göçle" TOGG`a katılan kişi sayısı, Murat Günak`la 23`e yükseldi.

Söz konusu gelişme, "TOGG`un tersine göç konusuna katkı sağladığı" şeklinde yorumlanıyor.



Dünyaca tanınan tasarımcı Murat Günak, TOGG Tasarım Lideri oldu
Anahtar Kelimeler:
24.2°