ekibi, Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu ile Mithat Enç Görme Engelliler Ortaokulu?nda salgın sürecinde bir gün boyunca yüz yüze eğitimin nasıl yürütüldüğünü görüntüledi; onların kurallara uyarken yaşadıklarına tanıklık etti.
Şeffaf maske talebi
Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Cengiz Polat, yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte salgına karşı maske, mesafe ve temizlik konusunda okulda çok ileri düzeyde önlemler alındığını aktardı.
?Şu anda 100 öğrencimizin 94?ü yüz yüze eğitime devam ediyor? diyen Polat, özellikle işitme engelliler için yüz yüze eğitimin önemini vurguladı. Maske kullanımının iletişimde zaman zaman sıkıntılar doğurabildiğini ancak bunu aşmak için öğretmenlerin seferber olduğunu söyleyen Polat, salgın dönemi de olsa tüm özel eğitim okullarının kapanmasını istemediklerini belirtti.
Aralarında Melek Köse, Meltem Çavdaroğlu, Sibel Topçuoğlu?nun bulunduğu çoğu öğrenci ise maske nedeniyle dudak okumada sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, şeffaf ancak buharlaşma yapmayan maskelerin üretilmesini istedi.
Mithat Enç Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Hasan Altın, temizlik ve maske konusunda büyük yol aldıklarını ancak çocukların özel durumu nedeniyle sosyal mesafenin istenildiği şekilde ayarlanmasında sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.
Arkadaşlarıyla buluşabildiği için yüz yüze eğitimi sevdiğini söyleyen okulun öğrencilerinden Yiğit Alp Yönden, ?Arkadaşlarıma çok yaklaşmıyorum, pek temas etmiyoruz. Bazen arkadaşımın elinden tutarak onu bir yere götürmem gerekiyor, bu yüzden sosyal mesafeyi sağlamada sıkıntı yaşıyorum. Maskemle burnumu ve ağzımı kapatıyorum, arkadaşıma yüzümü az dönüyorum, onu bir yere götürdükten sonra ellerimi hemen yıkıyorum? dedi.