GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Akıllı lensler ömürlük

Akıllı lensler ömürlük

Özel Termessos Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü`nden Op. Dr. Sebahattin Taşkıran, akıllı lenslerin gözlerde yakın, uzak ve orta mesafede net görüş sağladığını ve ömürlük mercekler olduğunu söyledi.

Özel Termessos Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü`nden Op. Dr. Sebahattin Taşkıran, akıllı lenslerin gözlerde yakın, uzak ve orta mesafede net görüş sağladığını ve ömürlük mercekler olduğunu söyledi.

Op. Dr. Sebahattin Taşkıran, akıllı lenslerin en önemli özelliğinin ara mesafede sağladığı netlik olduğu bilgisini verdi. Taşkıran, bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhına erişim mesafesi gibi görme kalitesinin en önemli olması gereken mesafelerde de akıllı lenslerle net görüş elde edildiğini ifade etti. Göz içine yerleştirilen merceğin kalitesi ve cinsinin hastaların operasyon sonrası göz sağlıklarını ve görme kalitelerini belirlediğini söyleyen Op. Dr. Taşkıran, katarakt ile birlikte ameliyat sonrası görme bozukluklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğunu ve kişinin gözündeki miyop-hipermetrop-astigmat bozukluklarına ve göz yapısına özel çeşitleri bulunduğunu açıkladı.


GÖZDE NET GÖRÜŞ


Op. Dr. Sebahattin Taşkıran şöyle devam etti:


“Katarakt ameliyatında çok odaklı lens takılan kişiler gözlüksüz kitap okuyabilir, bilgisayar kullanabilir, televizyon seyredebilir ve günlük yaşamına gözlüksüz devam edebilir. Katarakt ameliyatı sırasında hastaya hangi merceğin uygun olacağına muayene sırasında detaylı tetkikler yapılarak gözün yapısına göre hekim tarafından karar verilir. Gözün içinde herkeste doğal bir lens vardır. Bu lens saydam ve elastiktir. Yakına ve uzağa her bakışımızda bu lens esnekliği sayesinde şekil değiştirerek bakılan uzaklığa odaklanmaktadır. Böylece hem uzak hem de yakın net görülür. Yaş İlerledikçe gözümüzde bulunan doğal lens ilk olarak esnekliğini kaybeder, yakına bakarken şekil değiştiremez ve yakına odaklanamaz hale gelir. Daha da ileriki yaşlarda saydamlığını kaybeder ve katarakt oluşur. Genellikle 40 yaş sonrası esnekliğini kaybeden kendi lensimiz yenisi ile değiştirilebilir özelliktedir. Özelliklerini kaybederek deforme olan yani eskiyen doğal lensin yerine akıllı lens adı verilen yapay mercek konulur. Bu yeni mercek artık hem uzağı hem ara mesafeye hem de yakına odaklanabilme özelliğine sahip olup, her mesafede net görüş sağlar. Akıllı lens (Göz içi lens) takılan hastada göz numarası bir daha ilerlemez. Katarakt ameliyatı bir kez yapılır ve gözde bir daha katarakt oluşmaz."



Akıllı lensler ömürlük
Anahtar Kelimeler: Akıllı lensler ömürlük
24.2°