Şanlıurfa`da tünellerde ve ana isale kanalında temizlik çalışması yapıldı

Şanlıurfa`da tünellerde ve ana isale kanalında temizlik çalışması yapıldı

Devlet Su İşleri GAP 15. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa`da tünellerde ve ana isale kanalında temizlik çalışması yaptı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa`da son dönemde yapılan su yapılarıyla birlikte tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve modernleşmesinde önemli işler yapıldığı belirtildi.

Şehrin sanayisini ve ekonomisini canlandırarak önemli çalışmalar yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şanlıurfa-Harran ovalarının sulamasının ana kaynağı Atatürk Barajı`dır. Atatürk Barajı`nda Şanlıurfa iline kadar suyun iletimi Şanlıurfa tünelleri ile sağlanmaktadır. Şanlıurfa tünelleri paralel 2 tünelden oluşmaktadır. Tüneller 26 kilometre uzunluğundadır. Tünelden Harran, Şanlıurfa ve Mardin ana kanallarına suyun iletimi ana isale kanalı ile sağlanmaktadır. Ana isale kanalının uzunluğu 3 bin 826 metre olup debisi 328 metreküp/saniyedir. Şanlıurfa, Harran, Ceylanpınar ve Mardin ovalarına tarımsal sulama temini Şanlıurfa ili ve Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü`nün su ihtiyacı Şanlıurfa tünellerinden sağlanmaktadır. Şanlıurfa tünelleri çıkış noktası, ana isale kanalı, hidroelektrik santralinin ızgaraları ve Mardin ana kanalının 4. kilometresine kadar olmak üzere toplam 8 kilometrelik ana kanalın temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yapılmıştır."

Kaynak: Anadolu Ajansı / Yasin Dikme



Şanlıurfa`da tünellerde ve ana isale kanalında temizlik çalışması yapıldı
Anahtar Kelimeler:
24.2°