Tarih: 19.03.2021 03:02

Beykoz`da Çanakkale Şehitleri saygıyla anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Çanakkale Zaferi`nin 106. yıldönümü nedeniyle Beykoz Sahili Etkinlik Alanı`nda düzenlenen ve İbrahim Sadri`nin sunumuyla gerçekleştirilen kutlama programında ünlü sanatçı Elif Buse Doğan ve Coşkun Karademir sahne aldı. Başkan Murat Aydın`ın da katılım sağladığı etkinlikte `Çanakkale Zaferi ve Şehitleri` konulu şiir yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Çanakkale Zaferi`nin 106. yıldönümü dolayısıyla Beykoz`da düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında vatan toprakları uğruna şehit ve gazi olan askerler anıldı. Gerçekleştirilen programa Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli`de katılım sağladı.

25 kişiden oluşan mehteran takımının günün önemine uygun eserleri seslendirerek başlatılan etkinlikte, `Çanakkale Zaferi ve Şehitleri` konulu şiir yarışmasında derece alan öğrencilere de ödülleri takdim edildi. Sunuculuğunu İbrahim Sadri`nin gerçekleştirdiği programda ünlü sanatçı Elif Buse Doğan ve Coşkun Karademir`de sahne alarak Çanakkale türkülerini seslendirdi.

Öte yandan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Çanakkale mücadelesini yansıtan çok sayıda fotoğrafın yer aldığı sergide yoğun ilgi gördü.

"Çanakkale`de bu milletin özeti can verdi"

Program sonrası konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, "Ecdadımızı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz Beykozlular olarak Türkiye`nin en güzel yerinde yaşıyoruz. Bizler burada yaşayalım diye onlar bedel ödediler. Canlarını kanlarını feda ettiler. Bizler ödenen o bedellerin bugün ki nesiller tarafından bilinmesini arzu ediyoruz. Sağ olsun destek veren çalışma arkadaşlarımızın destekleriyle bu organizasyon gerçekleştirdi. Rabbim`den niyazım bu güzel ülkede bu güzel topraklarda kıyamete kadar değerlerimize bağlı olarak yaşamak. Bunun da olabilmesi için geçmişin hep diri tutulması lazım. İşte bu programda bu bağlamda gerçekleştirildi. Çanakkale`de bu milletin özeti can verdi. Ayrıca Çanakkale bana göre Cumhuriyetin doğduğu yerdir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —