Başkanlığı döneminde Trump`ın serveti `700 milyon dolar eridi`

Başkanlığı döneminde Trump`ın serveti `700 milyon dolar eridi`

Donald Trump`ın, ABD başkanlığı döneminde 700 milyon dolar kaybettiği öne sürüldü. ABD merkezli yayıncı kuruluş Bloomberg`ün araştırmasına göre Trump`ın toplam serveti bu kayıpla, 2,3 milyar dolara geriledi.

Ajansın hesaplamalarına göre Covid-19 salgınında Trump`ın ofis binaları ve kendi adını taşıyan otelleri ağır gelir kaybına uğrarken, bu işletmelerin değerleri de düştü. Halihazırda Trump`ın mali işleri hakkında yürütülen bir ceza soruşturması da bulunuyor.

Bloomberg, başkanlığı öncesi ve sonrasındaki servet farkını hesaplamak için Mayıs 2016 ve Ocak 2021 arasındaki mali kayıtları inceledi. Trump`ın servetinin dörtte üçünü gayri menkuller oluşturuyor.

Koronavirüs salgınında daha fazla sayıda kişinin evden çalışmaya başlaması ve bu eğilimin daha da devam edebileceği beklentisiyle Trump`ın tamamen ya da kısmen sahibi olduğu ofis gökdelenleri değer kaybetti.

Taşınmazlarının değeri yüzde 26 düştü

Bloomberg`e göre Trump`ın taşınmazlarının değeri bu dönemde yüzde 26 azaldı. Trump ayrıca 10`dan fazla otel ve turistik tesisle 19 golf sahasının sahibi ya da işletmecisi.

Pandemi sırasında, sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılabilecek bir spor olması nedeniyle golf popüler hale geldi. Ancak Trump`ın İskoçya`daki iki golf tesisi sürekli değer gelir kaybına uğradı.

4 Ocak`ta Kongre binasına düzenlenen baskın sonrasında 2022 Şampiyonası`nı Trump`ın New Jersey`deki golf sahasında yapmayı planlayan Profesyonel Golfçüler Birliği (PGA) bu sözleşmeyi iptal etti.

PGA, bu kararı itibarının zarar görmemesi için aldığını duyurdu.

Deutsche Bank Trump`la çalışmayı durdurdu

1990`lardaki iflas başvurularından sonra Trump`a kredi vermeyi kabul eden tek banka olan Deutsche Bank da artık eski ABD Başkanı`yla çalışmayacağını açıkladı.

Trump`ın bir özel uçak filosu da var. Bu uçaklar arasında bir Boeing 757 de bulunuyor. Ancak çoğunun yaşlı olması nedeniyle yıllar içinde bu uçaklarının değerinin düştüğü belirtiliyor.

Bloomberg`e göre 2015`te Trump`ın yedi uçağının değeri 59 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. 2020`de yapılan bir değerlendirmede de beş uçağının toplam değerinin 6,5 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. Bazı uçakları elden çıkarması nedeniyle filonun değerinin düştüğü ifade ediliyor.

`Haber kanalı ya da sosyal medya platformuyla zararını çıkarabilir`

Başkanlığı döneminde Trump`ın mali işleri çok tartışma konusu oldu. Eski ABD Başkanı ödediği vergiler konusunda şeffaf davranmamakla suçlandı.

Geçen ay Yüksek Mahkeme, Trump`ın vergi ödemeleri ve diğer mali kayıtlarını New York`taki savcılara teslim etmesini istedi.

Savcılar aylardır Trump`ın sekiz yıllık kişisel ve kurumsal vergi kayıtlarına ulaşmaya çalışıyor.

2016`daki seçim kampanyası sırasında eskiden Trump`la ilişkisi olduğunu söyleyen iki kadına, konuşmamaları için ödeme yapıldığı iddiaları üzerine 2018`de soruşturma başlatılmıştı.

Eski ABD başkanı olarak Donald Trump`ın anılarının yayınlanması dahil bir dizi medya anlaşmaları yaparak zararının bir kısmını çıkarması bekleniyor.

Barack ve Michelle Obama`nın anıları için 65 milyon dolar, Bill Clinton`ın da 2004`te çıkan kitabı için 15 milyon dolar aldığı iddia edilmişti.

Bloomberg, Trump`ın 2020 seçimlerinde kendisine oy veren 74 milyon kişiye hitap edecek bir haber kanalı ya da sosyal medya platformuyla büyük kazançlar elde edebileceğine dikkat çekti.



Başkanlığı döneminde Trump`ın serveti `700 milyon dolar eridi`
Anahtar Kelimeler: Joe Biden
24.2°