Yemen Sağlık Bakanı Buheybih, Arap ülkelerinden yardım istedi

Yemen Sağlık Bakanı Buheybih, Arap ülkelerinden yardım istedi

Yemen Halk Sağlığı Bakanı Kasım Buheybih, Arap ülkelerindeki mevkidaşlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve diğer salgın hastalıklara karşı Yemen`e destek olmaları çağrısında bulundu.

 

Buheybih, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yemen`deki sağlık sisteminin toparlanabilmesi ve sağlık kuruluşlarının gerektiği gibi hizmet verebilmesi için ciddi desteğe ve yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Arap ülkelerindeki mevkidaşlarına Kovid-19 ve diğer salgın hastalıklarıyla mücadele için destek vermeleri çağrısı yapan Buheybih, ülkede kalabalık ortamların oluştuğu yerlerin kapatılması ve gereken tedbirlerin alınması tavsiyesinde bulundu. 

ÜLKEDE 10 KİŞİ DAHA KOVİD-19`DAN HAYATINI KAYBETTİ 

Bu arada Yemen hükümetine bağlı Koronavirüsle Mücadele Ulusal Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 10 kişi daha hayatını kaybettiğini ve 89 yeni vaka tespit edildiğini belirtti. 

Son verilerle salgında toplam vefat sayısının 723`e, vaka sayısının 3 bin 126`ya yükseldiği, iyileşenlerin sayısının ise 1520 olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, Yemen`in doğusundaki Hadramevt vilayetinde son günlerde ölüm ve vaka sayılarında ciddi artış görüldüğü kaydedildi. 

Eylül 2014`ten bu yana Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalara sahne olan Yemen`de söz konusu rakamların Husilerin elindeki bölgeleri içermediği belirtiliyor.



Yemen Sağlık Bakanı Buheybih, Arap ülkelerinden yardım istedi
Anahtar Kelimeler: arap ülkeleri
24.2°