Altun: HDP`nin, PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir

Altun: HDP`nin, PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir

İLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, HDP`nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi`ne yapılan başvuruyla ilgili "HDP`nin, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği`nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nca HDP`nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi`ne yapılan başvuru hakkında, Twitter hesabından değerlendirmede bulundu. Açıklamasını İngilizce yapan Altun, "Bir savcı, bugün erken saatlerde Anayasa Mahkemesi`ne dava açtı ve Halkların Demokratik Partisi`nin kapatılmasını talep etti. HDP`nin, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği`nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ile organik bağlarının olduğu tartışılmaz bir gerçektir. HDP`nin üst düzey liderleri ve sözcüleri, söz ve eylemleriyle defalarca ve tutarlı bir şekilde PKK`nın siyasi kanadı olduklarını kanıtladılar" ifadelerini kullandı.

Tarafları, bağımsız yargı sistemine saygı göstermeye davet eden Altun, "Bu ilişkinin HDP`nin kapatılmasını mı yoksa başka bir cezalandırıcı tedbire mi tabi tutulmasını gerektirdiği, Anayasa Mahkemesi`nin tek başına cevaplayabileceği bir sorudur. Tüm tarafları Türkiye`nin bağımsız yargı sistemine saygı göstermeye ve adaleti sağlamak için hukuk sistemimize güvenmeye çağırıyoruz" dedi.

Haber:  ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı