Myanmar`da üst düzey Budist rahipler askeri cuntayı şiddeti sonlandırmaya çağırdı

Myanmar`da üst düzey Budist rahipler askeri cuntayı şiddeti sonlandırmaya çağırdı

Devlet Üst Düzey Budist Rahipler Komitesi, Myanmar halkının geleceği hesaba katılarak hareket edilmesi gerektiğini bildirdi. Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu, darbe karşıtı protestoların başlangıcından bu yana güvenlik güçlerinin silahlı şiddeti

Myanmar`da üst düzey Budist rahipler, protestoculara destek vereceklerini belirterek güvenlik güçlerinin protestoculara yönelik şiddetini bir an önce durdurmasını istedi.

Üyelerini hükümetin atadığı ve üst düzey Budist rahiplerden oluşan Devlet Üst Düzey Budist Rahipler Komitesi, askeri yönetime tepki olarak faaliyetlerini durdurduklarını ve protestoculara destek vereceklerini duyurdu.

Komitenin açıklamasında, güvenlik güçlerinin protestoculara yönelik şiddetini bir an önce durdurması gerektiği vurgulandı.

İnsanların acı çektiğini kaydeden açıklamada, "Myanmar halkının geleceği hesaba katılarak hareket edilmeli ve ülkenin imajını sarsan şeyler yapılmamalı." ifadesi kullanıldı.

Komite, askeri yönetimden, protestocuların gözaltına alınmasına son verilmesi, şiddetin son bulması ve güvenlik güçlerinin halkın özel mülkünü yağmalamaktan vazgeçmesini istedi.

ÖLDÜRÜLEN PROTESTOCU SAYISI 200`Ü GEÇTİ

Öte yandan Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşundan (PP) yapılan açıklamada, darbe karşıtı protestoların başladığı 6 Şubat`tan bu yana güvenlik güçlerinin silahlı şiddeti sonucu 202 protestocunun yaşamını yitirdiği, 1862 kişinin gözaltında tutulduğu bildirildi.

Açıklamada, "Cunta birlikleri sadece protestocuları değil, sıradan insanları da zaman veya mekan ayırt etmeden keskin nişancılarıyla hedef alıyor." bilgisi yer aldı.

Çok sayıda yaralanan protestocunun gözaltına alınarak hiçbir tıbbi müdahale görmediğinin belirtildiği açıklamada, "Vurularak öldürülen bazı protestocular hiçbir merhamet gösterilmeden yollarda sürüklendi ve cesetler ailelere teslim edilmedi." ifadesi kullanıldı.



Myanmar`da üst düzey Budist rahipler askeri cuntayı şiddeti sonlandırmaya çağırdı
Anahtar Kelimeler: protesto şiddet ordu
24.2°