FETÖ korkusu ile dolandırdılar paraları sayarken yakalandılar

FETÖ korkusu ile dolandırdılar paraları sayarken yakalandılar

- FETÖ ile korkusu ile dolandırdılar paraları sayarken yakalandılar

Polis rolündeki dolandırıcılar korkuttukları kadını 202 bin TL dolandırdı

İstanbul`da yakalanan 8 şüpheliden 4`ü tutuklandı

SAKARYA - Sakarya`da kendilerini polis olarak tanıtarak 61 yaşındaki şahsı 202 bin lira dolandıran çete, korkuya kapılan kadından aldıkları paraları sayrken güvenlik kameralarına yakalandı. İstanbul`da yakalanan 8 kişiden 4`ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendilerini polis, savcı ve vali gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan şahıslar, vatandaşları dolandırmaya devam ediyor. Dolandırıcılığın son adresi ise Sakarya`nın Adapazarı ilçesi oldu. Edinilen bilgiye göre 61 yaşındaki A.K. adlı kadına cep telefonundan ulaşan dolandırıcılar, "Biz polis, adınız FETÖ`ye karıştı" diyerek telefonu kapatmaması için kadını 7 saat boyunca oyaladı. Sahte polisler, operasyonda kullanılması için paraya ihtiyaçları olduğunu belirterek kadından önce havale ile 42 bin TL aldı. Cep telefonundan para transferi sırasında ve sonrasında A.K`nin telefonu kapatmasına izin vermeyen dolandırıcılar, kadını evdeki döviz ve altınalarla birlikte sokağa çıkarark verdikleri adrese getirdi.

Bir otobüs durağında poşete koyduğu 160 bin TL`yi de dolandırıcılara teslim eden kadın, dolandırıldığını anlayınca gerçek polisleri arayarak şikayetçi oldu. İhbar üzerine inceleme başlatan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 8 şüphelinin kimlikleri çevredeki güvenlik kameralarında yapılan inceleme ve teknik takip sonucu belirledi. Tespit sonrası harekete geçen ekipler, İstanbul`da 5 ayrı adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonla 8 kişiyi gözaltına aldı.

Suç makinesi şüpheliler İzmir`de de dolandırmış

Sakarya Emniyet Müdürlüğüne getirilen şahısların yapılan incelemelerinde aynı suçtan çok sayıda sabıkalarının olduğu ve kısa bir süre önce İzmir`de bir kişiyi 250 bin TL dolandırdıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen 8 şüphelilerden 4`ü tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Dolandırdıkları şahsın parasını sayarken yakalandılar

Öte yandan gözaltına alınan polis rolündeki dolandırıcılar ise çevrede bulunan güvenlik kameralarına yakalandı. Görüntülerde Sakarya`da telefonla arayarak korkuttukları kadının poşete koyarak elleriyle getirdiği döviz ce altınları alan şahıslar, paraları saydıkları görünüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AZİM ÇELİK



FETÖ korkusu ile dolandırdılar paraları sayarken yakalandılar
Anahtar Kelimeler:
24.2°