Sosyal medyadan Atatürk`e hakarete suç duyurusu

Sosyal medyadan Atatürk`e hakarete suç duyurusu

ANTALYA`nın Demre ilçesinde sosyal medyadan Atatürk`e hakaret içeren paylaşımda bulunan kişi hakkında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Demre Temsilciliği suç duyurusunda bulundu.

Demre`de iş yeri sahibi N.A., İYİ Parti Demre İlçe Başkanı Hüseyin Şahin`in bir paylaşımının altına Atatürk`e hakaret içeren ifadelerin yer aldığı yorum yaptı. Bunun üzerine ADD Demre Temsilcisi Mehmet Özdemir ile dernek yöneticilerinden Şükrü İbrikçi, Demre Cumhuriyet Savcılığı`na başvurarak, N.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

`ARKADAŞIMIZI KINIYORUZ`

ADD temsilcisi Mehmet Özdemir, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e kimse böyle bir hakarette bulunamaz. Bunlar tarih bilmeyen cahiller. Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi `Tarih bilmeyen gafiller, tarihi tekerrür ettirirler`. Biz de bu tarih bilmeyen, cahil arkadaşımız için suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e yapılan hakaretin cezasını, Türkiye Cumhuriyeti`nin koruyucusu olan Cumhuriyet Savcısı verecektir. Bu arkadaşımızı, kamuoyu önünde kınıyoruz. Kendisine tarihi okumasını salık veriyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ahmet ACAR



Sosyal medyadan Atatürk`e hakarete suç duyurusu
Anahtar Kelimeler:
24.2°