Tarih: 15.03.2021 22:51

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz: Varyantların katkısıyla 3`üncü piki yaşamak üzereyiz

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, sosyal medya hesabından pandeminin 1`inci yılını hatırlatarak açıklamalarda bulundu.

"3`ÜNCÜ PİKİ YAŞAMAK ÜZEREYİZ"

Twitter üzerinden konuşan Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Daha önce koronavirüslere bağlı kesin kanıtlanmış pandemi yok, ama 1889`daki Rus Gribi`nin insan koronavirüsü OC43`e bağlı olabileceği konusunda sınırlı veri var. Bu pandemi 1889-1895 arasında, en ağır etkisi 1. yılda olmak üzere 5 yıl falan sürmüş. Koronavirüs pandemisinin henüz 1. yılındayız, varyantların da katkısıyla 3`üncü piki yaşamak üzereyiz. Halen zorunlu olmadıkça kalabalıklara girmemeli, misafir kabul etmemeli, misafirliğe gitmemeliyiz, özellikle kapalı/kalabalık ortamlarda maskesiz asla durmamalıyız" ifadelerini kullandı.

"PANDEMİNİN 5 YIL SÜRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Pandeminin 5 yıl sürmeyeceğini kaydeden Bilim Kurulu Üyesi Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bilimin gücüyle bu pandeminin 5 yıl sürmeyeceğini düşünüyorum. 1 yıl olmadan etkili onlarca aşı kullanılmaya başlandı, varyantlar ve etkileri yakından izleniyor, tanımlanıyor, etkili oral antiviral bulunmasına çok yakınız, tek ihtiyacımız biraz daha sabırlı ve akılcı olmak."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —