Tarih: 15.03.2021 22:48

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Akkuyu NGS nedeniyle Türkiye`yi ABD`ye şikayet etmiş

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan yayınlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre, Bakan Dendias, bir süre önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Dendias, görüşmede, Türkiye`nin enerji alanındaki projelerinin diğer ülkeler için tehdit oluşturduğunu iddia ederek, bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi.

"ÇERNOBİL OLABİLİR"

İnşa aşamasında olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali`nin (NGS) bölge ülkeleri için birçok sorunlu neticesi olacağını öne süren Dendias, "Akkuyu Doğu Akdeniz`in Çernobil`i olabilir" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE KORKUSU SARDI

Haberde, Yunanistan yönetiminin uzun yıllardır dikkatini Türkiye`nin bu konudaki çalışmalarına yönelttiği, Türkiye`nin, nükleer enerji üretme reaktörleri aracılığıyla nükleer silah imal etmede kullanılabilecek teknolojiye ve malzemeye ulaşacağı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 2019`da yaptığı bir konuşmasında, "Bazı ülkeler nükleer başlıklı füzelere sahip ancak bize, bunlara sahip olamayacağımızı söylüyorlar. Bunu kabul edemem" ifadelerini kullandığı vurgulanan haberde, Türkiye`nin kendi nükleer mühendislerini eğittiği ve bu mühendisleri ticari amacın yanı sıra askeri amaçlar için de kullanılabilecek malzemeye ulaşmaya yönlendirdiği savunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —