Tarih: 15.03.2021 22:44

YPG`nin sözde tugay komutanı kıskıvrak yakalandı! Örgütün kanlı eylemi deşifre edildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye`nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam ediyor. MİT ve TSK`nın art arda yaptığı operasyonlar neticesinde terör örgütü bitme noktasına gelirken, önemli bir operasyon daha gerçekleştirildi.

SÖZDE KOMUTAN YAKALANARAK TÜRKİYE`YE GETİRİLDİ

MİT, PKK/KCK`nın Suriye kolu PYD/YPG`nin sözde tugay komutanı "Şeh Guyi" kod adlı terörist İbrahim Babat`ı Suriye`deki operasyonla kıskıvrak yakaladı ve Türkiye`ye getirdi.

ÇOK SAYIDA PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Alınan bilgiye göre, MİT ekibi, Suriye`deki nokta operasyonuyla terörist Babat`ı aracıyla seyir halindeyken yakaladı. Sınır hattından Türkiye`ye getirilen terörist Babat`ın ifadeleriyle MİT, Suriye Milli Ordusu unsurlarıyla beraber Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan örgüte ait çok sayıda el yapımı patlayıcı, mayın ve elektrikli fünyeyi ele geçirdi.

ÖRGÜTÜN TSK`YA YAPMAYI PLANDIĞI EYLEM DEŞİFRE EDİLDİ

Ayrıca Babat`ın sorgusuyla, örgütün, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait Suriye-Türkiye sınır hattındaki karakol ve üslere yönelik eylem planları da deşifre edildi.

ÖRGÜTE 2011 YILINDA KATILDI

Terör örgütüne 2011`de Cizre`de katılan terörist Babat`ın, Irak`ın kuzeyindeki Haftanin`de örgütün kırsal kadrosunda faaliyetlerine başladığı, bir süre Zap`ta kaldıktan sonra 2017`de Suriye`ye geçtiği ve örgütün sözde tugay komutanı olarak görevlendirildiği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —