EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Derslerde sanal gerçeklik dönemi

Derslerde sanal gerçeklik dönemi

Yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada yürütüldüğü hibrit modeller, birçok ülkede kalıcı hale geliyor. Bu noktada eğitimde kişiselleştirilmiş, sürükleyici, yenilikçi ve 3 boyutlu öğrenme ortamları sunan sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine olan i

 

Sanal ve artırılmış gerçeklik unsurlarını bilgisayarda bir araya getiren teknoloji firması zSpace, sunduğu uygulamalarla dersleri ilginç, pratik ve etkileşimli hale getiriyor. Eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisinin öğrencilerin alıştıkları teknolojinin ötesinde, yeni dünyalar keşfedebileceği, yenilikçi, sezgisel ve devrim niteliğinde bir öğrenme deneyimi sunduğunu belirten Elif Çilek Ataman ?Öğrenciler zSpace kalemini kullanarak kalbin kapakçıkları arasında gezinebilirler. Nasıl çalıştığını anlamalarına yardımcı olmak için kalbi parçalara ayırabilir ve tersine çevirebilirler. zSpace, 3 boyutlu bir şekilde anlamalarını geliştirmelerine olanak tanıyan daha derin bir etkileşimi ve öğrenme düzeyi oluşturur? dedi.

Bu şekilde öğrencilerin yaşayarak öğrendiğini ifade eden Ataman, şunları söyledi: ?Bir lise öğrencisi sınıf ortamında kasları öğrenirken, bir video izlemek ya da kitapta okumak yerine zSpace ile sanal bir kolu hareket ettirebilir ve açıkta bir pazı kasının kasılmasını görebilir. Başka bir zSpace uygulamasıyla öğrenciler aslında bütün bir devre kartı inşa edebilirler.?



Derslerde sanal gerçeklik dönemi
Anahtar Kelimeler:
24.2°